Hlavní obsah

Van Nisterlrooy: Musíme zachovat klid

PRAHA

Nepříjemnou porážku museli strpět fotbalisté Realu Madrid v 11. kole španělské nejvyšší soutěže. Prohráli 0:2 na půdě Sevilly, která se ve španělské La lize drží ve středu tabulky. V základní sestavě Realu nastoupil Van Nistelrooy a prohru svého týmu nesl hodně nelibě. „Jsme rozzlobení a naštvaní,“ řekl po prohře holandský útočník.

Článek

„Fotbal je o emocích. Všichni jsme byli rozzlobení a naštvaní. Samozřejmě víme, že o tom fotbal je. Jeden den odehrajete skvělé utkání ve Valencii a dva dny na to se vše otočí a vy prohrajete. Musíme zachovat klid,“ připomněl Van Nistelrooy fakt, že si Real v předešlém kole hladce poradil s Valencií, kde vyhrál 5:1.

Nizozemského střelce zarazila některá rozhodnutí hlavního arbitra. Například Sergio Ramos dostal za druhou žlutou v 52. minutě červenou kartu. „Ramos neměl dostat tu druhou žlutou kartu. Čtyři hráči z pěti by byli vyloučeni, kdyby se rozhodčí držel takovýchto standardů,“ řekl k incidentu ohledně červené karty Van Nistelrooy.

„Situaci kolem Raula jsem neviděl dobře, ale myslím si, že to byla penalta. Budu se muset podívat na záznam. Pořádně vás to vytočí, když vidíte, jakým způsobem se odvíjí zápas. Ale musíme rozumět tomu, že ne každý to vidí takhle jednoduše. Je snadné o tom mluvit, když to vidíte v televizi,“ zakončil kanonýr Realu Madrid.

Prezident Barcelony je nadšen z Ronaldinha a Henryho

V dalším utkání španělské ligy uspěla domácí Barcelona proti Betisu 3:0 a obzvlášť prezident barcelonského klubu Joan Laporta byl potěšen, že se mezi střelce zapsali Ronaldinho a Henry.

„Jsem za ně šťastný a těší mě to i za celý tým. Tento výkon je motivuje a bude pozitivní i pro celý klub. Týmu se podařilo předvést entuziasmus, touhu a bojovného kolektivního ducha,“ řekl k úspěšnému výsledku proti Betisu prezident Barcelony.

Reklama

Související témata: