Hlavní obsah

Barcelona stáhla náskok Realu na dva body

MADRID

Barcelona v sobotním 13. kole španělské fotbalové ligy porazila Huelvu 3:0 a stáhla náskok Realu Madrid v čele tabulky na dva body. Real nedokázal porazit ligového nováčka Real Murcía a po remíze 1:1 může v neděli přijít o vedení v tabulce. Do čela se může posunout Villarreal, který hostí Almerii.

Článek

Bílý balet přitom začal nadějně a po Robinhově gólové hlavičce po pouhých devíti minutách hry nic nenasvědčovalo tomu, že by lídr tabulky měl zaváhat. Jenže další gól už favorit nepřidal a v úvodu druhého poločasu inkasoval z hlavy Enriqua de Lucase. Nemohoucnost madridského klubu pak podtrhl Guti, který se nechal osm minut před koncem vyloučit, a Murcía měla dokonce blíž k tříbodovému zisku.

Sedmou prohru z dvanácti zápasů si připsali hráči Sevilly, když před vlastními fanoušky podlehli Mallorce 1:2. O jediný gól soupeře Slavie v základní skupině Ligy mistrů se postaral Frederic Kanouté v 50. minutě, kdy už jen snížil.

Sevilla nastoupila v sestavě: Palop - Hinkel, Fazio, Dragutinovič, Adriano - Navas, Poulsen (70. Renato), Keita, Capel (57. De Mul) - Kanouté, Fabiano (46. Chevanton).

Španělsko - 13. kolo:
FC Barcelona - Huelva 3:0 (64. Milito, 66. Krkič, 82. Messi z pen.), FC Sevilla - Mallorca 1:2 (50. Kanouté - 17. Ibagaza, 38. Pereyra), Murcía - Real Madrid 1:1 (48. De Lucas - 9. Robinho).

Reklama

Související témata: