Hlavní obsah

Real jen remizoval na trávníku nováčka, ale zůstal v čele

MADRID

Real Madrid nedokázal v sobotním večerním utkání porazit ligového nováčka Real Murcía, se kterým jen remizoval 1:1, ale o vedení v lize nepřišel. Villarreal totiž jeho zaváhání nevyužil. S dalším novým týmem nejvyšší soutěže Almérií se totiž také nečekaně podělil o body.

Článek

Bílý balet přitom začal nadějně a po Robinhově gólové hlavičce po pouhých devíti minutách hry nic nenasvědčovalo tomu, že by lídr tabulky měl zaváhat. Jenže další gól už favorit nepřidal a v úvodu druhého poločasu inkasoval z hlavy Enriqua de Lucase. Nemohoucnost madridského klubu pak podtrhl Guti, který se nechal osm minut před koncem vyloučit, a Murcía měla dokonce blíž k tříbodovému zisku.

Villarrealu, soupeř Mladé Boleslavi ze skupiny Poháru UEFA, také době začal a vedl po trefě tureckého střelce Nihata. Ovšem krátce po změně stran hosté srovnali zásluhou Negrada, který je v klubu na hostování z Realu Madrid. Mladý útočník tak svému mateřskému celku v tabulce udržel jednobodové vedení právě před Villarrealem.

Trenér Villarrealu Pellegrini v neděli dal příležitost sestavě: Viera - Capdevila, Cygan, Angel, Fuentes - Pires (69. Cani), Cazorla (62. Fernandez), Senna, Bruno - Franco, Nihat (77. Tomasson).

Hráči Pamplony prohráli 1:2 s Espaňolem Barcelona a propadli se až na sedmnáctou příčku. Osudným se jim stal tříminutový výpadek koncentrace, který ke vstřelení gólů využili Cervera a Valdo. Dvacet minut před koncem se na hřiště v dresu domácích dostal také český reprezentant Jaroslav Plašil, ovšem Pamplona stačila jen snížit.

Fotbalisté Atlétika Madrid svedli dramatickou bitvu s Valladolidem, který nakonec porazili 4:3. Rozhodující branka padla až v páté minutě nastavení, když si vlastní gól vstřelil hostující obránce Pedro. Atlétiko se udrželo na šestém místě před Valencií, která prohrála na hřišti Santanderu 0:1. Jedinou branku vstřelil dvacet minut před koncem Jorge Lopez. Santander tak ztrácí na Valencii jediný bod.

Španělsko - 13. kolo:
Murcía - Real Madrid 1:1 (48. De Lucas - 9. Robinho), Atlético Madrid - Valladolid 4:3 (50. a 56. Rodriguez, 3. Maniche, 90.+5 Pedro - 39. Víctor, 47. Sisi, 59. Llorente), Bilbao - La Coruňa 2:2 (22. vlastní Barragan, 54. Lopez - 63. Riki, 90. Taborda), Levante - Betis Sevilla 4:3 (41. a 50. Mustapha, 59. Tommasi, 81. Fuego - 9. Arzu, 25. Edu z pen., 52. Pavone), Pamplona - Espaňol Barcelona 1:2 (75. Portillo - 30. Cervera, 33. Valdo), Villarreal - Almería 1:1 (13. Nihat - 53. Negrado), Santander - Valencia 1:0 (70. Jorge Lopez), Zaragoza - Getafe 1:1 (81. D'Alessandro - 65. Sousa).

Reklama

Související témata: