Hlavní obsah

Caňizares, Albelda a Angulo už si za Valencii nezahrají

Trio fotbalistů Miguel Angel Angulo, David Albelda a brankář Santiago Caňizares se stalo obětí nevydařené série Valencie ve španělské lize. Trenér Ronald Koeman, pod jehož vedením tým vyhrál jen jeden z posledních osmi zápasů, španělským reprezentantům oznámil, že ve Valencii si už nezahrají a mohou si hledat nové angažmá.

Článek

"Klub je jako loď a kdo nechce být na palubě, tak musí pryč. Navíc už nejsou nejmladší, takže jejich odchod je pro dobro klubu," řekl Koeman, který k týmu přišel před necelými dvěma měsíci. Pod jeho vedením se klub propadl v tabulce španělské ligy na sedmé místo, když vyhrál jediný z osmi posledních zápasů, ve kterých navíc šestkrát nedokázal skórovat.

Osmatřicetiletý Caňizares, který je ve Valencii od roku 1998, a třicetiletý odchovanec Albelda nenašli zastání ani u vedení klubu. "Prezident je na straně trenéra, protože chápe, že hráčova kariéra musí někdy skončit. Santiho i Davida považuje za součást historie klubu, a proto to pro něj bylo velmi bolestné rozhodnutí," prohlásil viceprezident Enrique Lucas.

Pro bývalého gólmana španělské reprezentace Caňizarese tak s největší pravděpodobností skončila kariéra. "Kdysi jsem řekl, že dres Valencie bude mým posledním a po tomhle rozhodnutí klubu to tak asi dopadne," uvedl gólman, jemuž Koeman oznámil své rozhodnutí v den jeho 38. narozenin.

Velmi emociálně reagoval na odchod bývalý kapitán Albelda, jenž se během dnešní tiskové konference dokonce rozbrečel. "Je to potupa. Koeman mi řekl, že nemá důvěru v mé vůdčí schopnosti, a já mu řekl, že je tu 20 dní a prostě mě nezná," uvedl záložník, který se chce udržet ve španělské reprezentaci pro mistrovství Evropy 2008.

Reklama

Související témata: