Hlavní obsah

Přichází vrchol španělské ligy: FC Barcelona vs. Real Madrid

Luxusní dárek nabídne v neděli všem fotbalovým příznivcům španělská liga. V rámci sedmnáctého kola je totiž na programu tradiční šlágr mezi Barcelonou a Realem Madrid. Do „El Clásica“ vstupuje v lepší pozici hostující Bílý balet, který má na čele tabulky před svým nedělním soupeřem čtyřbodový náskok. „Rivalita mezi oběma týmy je strašně velká,“ říká známou pravdu kanonýr Realu Madrid Raúl.

Článek

Poslední vzájemný zápas těchto soupeřů mají fanoušci ještě v živé paměti. Ďábelské tempo na Nou Campupřineslo šest branek, oba týmy si rozdělily po bodu. Na konci sezóny se možná i zásluhou této remízy mohl z titulu radovat Real, kterému při shodném počtu bodů s druhou Barcou pomohla lepší bilance vzájemných zápasů.

I nyní bude nejsledovanější zápas soutěže hostit Nou Camp. A Raúl se už nemůže dočkat, až zápas vypukne. „Tento zápas beru pokaždé tak, jako by měl být mým posledním. Nikdy totiž nevíte, jestli se ho dočkáte i příště,“ prozrazuje svou motivaci útočník Realu. Zápas je také pochopitelně pečlivě sledován tamějšími médii. A Raúl si zvýšenou publicitu nemůže vynachválit. „Dny před zápasem si snažím co nejvíce užít.“

Kanonýr Realu zároveň přiznává, že barcelonský stadión má své specifické kouzlo. „Pamatuji si svůj vůbec první zápas na něm. Téměř jsem se nemohl soustředit na dění na trávníku. Jediné co jsem vnímal, byla atmosféra v hledišti. V dalších letech se mi to už nestalo, ale i tak je nesmírně vzrušující tam hrát,“ zavzpomínal Raúl.

Za posledních 20 let vyhrál Real na Nou Campu jen jednou

Před nedělním střetnutím ale zůstává v prognózách opatrný. „Na papíře jsme favoritem my, protože vedeme ligu o čtyři body, ale stát se může cokoliv.“ Pro Barcelonu zase podle něj bude mírnou výhodou domácí prostředí. A ještě jedna zajímavost hovoří ve prospěch Barcy. Za posledních dvacet let dokázal Real na jejím stadiónu vyhrát jen jednou. „Doufám, že teď přijde druhá výhra. Nadchla by i naše fanoušky,“ burcuje Raúl, který stejně jako jeho kolega z útoku Van Nistelrooij vstřelil v dosud odehraných šestnácti kolech Primera División osm branek.

Barceloně bude chybět zraněný Messi, který v posledním vzájemném zápase vstřelil všechny tři branky svého týmu. V optimální formě navíc není Ronaldinho. Po zranění naopak září kamerunský útočník Samuel Eto´o, který dal ve dvou zápasech tři góly.

Utkání začíná v neděli od 19 hodin, přímým přenosem jej vysílá kanál Sport 1.

Reklama

Související témata: