Hlavní obsah

Valencia dotáhla dvougólovou ztrátu a remizovala

MADRID

Fotbalisté Valencie dokázali v sobotu získat v duelu španělské ligy se Zaragozou bod za remízu 2:2, přestože na soupeřově hřišti prohrávali až do 77. minuty o dva góly.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Skvělý závěr svých svěřenců neviděl trenér Valencie Ronald Koeman, který byl v úvodu druhé půle vykázán na tribunu. Kouč na sebe navíc v týdnu upozornil, když udělal v mužstvu několik převratných změn a vyřadil zkušené španělské reprezentanty Santiaga Caňizarese a Miguela Angela Angula s Davidem Albeldou.

Zaragozu poslal do vedení v 18. minutě gólem z penalty Diego Milito, na rozdíl dvou branek zvýšil v 29. minutě Sergio Garcia. Domácím se dařilo držet vedení až do 77. minuty, kdy snížil Nikola Žigič a ukončil třízápasovou šňůru Valencie bez vstřelené branky. Bod za remízu zajistil hostujícímu celku sedm minut před koncem David Silva.

Fotbalisté Sevilly, kteří dvakrát porazili pražskou Slavii v základní skupině Ligy mistrů, zakončili kalendářní rok sobotní výhrou 4:1 nad Santanderem. Vítězství držitelů Poháru UEFA se zrodilo v posledních 24 minutách, v nichž vstřelili tři góly. Domácím usnadnil cestu za třemi body střelec jediného gólu Racingu Garay, jenž se nechal v 79. minutě po druhé žluté kartě vyloučit.

V neděli se hraje dalších sedm zápasů 17. kola španělské ligy, včetně prestižního duelu Barcelona - Real Madrid.

Španělsko - 17. kolo:
Almería - Getafe 0:2 (37. Licht, 85. De La Red), Zaragoza - Valencia 2:2 (18. Milito z pen., 29. Garcia - 77. Žigič, 83. Silva), FC Sevilla - Santander 4:1 (26. Kanoute, 66. Chevanton, 85. Navas, 90. Correira - 49. Garay).

Reklama

Související témata: