Hlavní obsah

Plašilova Osasuna prohrála na hřišti Murcíe, vedoucí Real nezaváhal

MADRID

Reprezentační záložník Jaroslav Plašil v neděli nerozšířil svou prosincovou bilanci tří vstřelených branek ve španělské fotbalové lize a s Osasunou Pamplona se musel smířit s porážkou v Murcíi. Domácí branku dobýval marně až do konce, Murcía zápas rozhodla dvěma góly v posledních minutách. Osasuna po prohře 0:2 klesla v neúplné tabulce na 15. místo. Vedoucí Real Madrid porazil Zaragozu 2:0.

Článek

Na čtvrtou příčku, znamenající účast v kvalifikaci Ligy mistrů, si polepšilo Atlético Madrid díky první výhře na stadiónu La Coruni od roku 1995. V utrápených výkonech pokračuje Valencia, která v neděli neporazila ani poslední Levante. Po příchodu trenéra Koemana na začátku listopadu vyhrála Valencia jediný ze sedmi ligových zápasů.

Lídr soutěže Real Madrid dokázal doma přehrát Zaragozu 2:0 a udržuje si náskok v čele soutěže. O branky Bílého baletu se ve druhém poločase postarali Nizozemec Van Nistelrooy a Brazilec Robinho.

Fotbalisté FC Sevilly zvítězili v rámci 18. kola španělské ligy v městském derby nad Betisem 3:0. Dvě branky v dresu vítězů zaznamenal Luis Fabiano, trefil se i krajní obránce Daniel Alvés. Účastníkovi vyřazovací části Ligy mistrů patří nadále osmá příčka, Betis se nadále topí v pásmu sestupu.

La Liga - 18. kolo:
Getafe - Valladolid 0:3 (53. a 75. Dorado, 67. Rubio), Huelva - Almería 1:1 (13. Pongolle - 19. Mane), La Coruňa - Atlético Madrid 0:3 (39. Forlán, 52. Agüero, 64. Jurado), Murcía - Pamplona 2:0 (72. Goitom, 90. Abel z pen.), Santander - Bilbao 1:0 (43. Tchite), Valencia - Levante 0:0, Real Madrid - Zaragoza 2:0 (66. Van Nistelrooy, 77. Robinho).

Reklama

Související témata: