Hlavní obsah

Real Madrid odskočil Barceloně už na devět bodů

MADRID

Fotbalisté Realu Madrid využili zaváhání Barcelony a svému pronásledovatelovi v čele tabulky španělské ligy utekli už na rozdíl devíti bodů. Lídři soutěže v utkání 21. kola vydřeli vítězství 3:2 nad Villarrealem. Barcelona utrpěla další ztrátu v boji o titul remízou 1:1 v Bilbau.

Foto: REUTERS/Marcelo del Pozo

Brazilec Luis Fabiano ze Sevilly rozhodl gólem z penalty zápas s Pamplonou

Článek

Villarreal byl na San Bernabeu úřadujícím mistrům více než důstojným soupeřem. "Žlutá ponorka" dokázala zareagovat na obě Robinhovy trefy, po gólu letní posily Sneijdera ze 77. minuty už ale na vyrovnání nedosáhla.

Barcelona na hřišti Bilbaa vedla po brance sedmnáctiletého Bojana Krkice z 35. minuty. Po poločase lepší Baskové však jedenáct minut před koncem vyrovnali díky důrazu Llorenteho v malém vápně, jenž donutil k vlastnímu gólu šestatřicetiletého Thurama.

Kontroverzní penalta ze čtvrté minuty nastaveného času rozhodla sobotní vypjatý večerní duel mezi domácí Sevillou a Osasunou Pamplona. Sevillský útočník Luis Fabiano ji proměnil ve svůj čtrnáctý gól v sezoně a jeho tým zvítězil 2:1.

Standardní situaci předcházelo sporné hraní rukou Javiho Garcíi, které podle všeho odpískal nepřesný rozhodčí Iturralde Gonzalez chybně. Hostující záložník byl navíc po druhé žluté kartě vyloučen, takže Osasuna dohrávala zápas v devíti hráčích, protože o pět minut dříve přišla i o obránce Josetxa.

V týmu Pamplony, za kterou nenastoupil zraněný Jaroslav Plašil, vyvázli pouze čtyři hráči základní sestavy bez žlutých karet, celkem jich sudí udělil třináct. Po skončení zápasu mnoho nechybělo, aby došlo při výměně názorů na obou stranách k bitce.

V dnešním zápase podlehla Valencia doma 0:1 Almeríi a připsala si devátý zápas bez výhry za sebou. Nizozemský trenér Ronald Koeman, jenž se koncem roku postaral o rozruch čistkami v kádru, nasadil na pravou stranu obrany útočníka Javiera Arizmendiho, který chyboval při jediném gólu utkání. Ten vstřelil v 21. minutě Melo. Valencia je nyní jedenáctá, pět bodů nad pásmem sestupu.

Trenér Javier Irureta byl ve svém prvním utkání na lavičce Zaragozy blízko výhře na hřišti Santanderu, tu mu ale překazil vyrovnáním na 2:2 těsně před koncemTchité.

Španělsko - 21. kolo:
FC Sevilla - Pamplona 2:1 (55. Poulsen, 90.+4 Fabiano z pen. - 69. Sola), Espaňol Barcelona - Betis Sevilla 1:2 (52. García - 45. Rivera, 90. Edu), Huelva - Getafe 1:3 (17. Camuňas - 2. Albin, 42. Granero, 90. Moral), La Coruňa - Valladolid 3:1 (7. Lopo, 47. Xisco, 73. Guardado - 84. Víctor), Mallorca - Atlético Madrid 1:0 (22. Arango), Murcía - Levante 2:3 (47. Ivan, 89. Rosinei - 73. Alvaro, 82. Riga z pen., 90. Leon), Santander - Zaragoza 2:2 (4. Bolado, 90. Tchité - 61. Milito, 84. Celades), Valencia - Almería 0:1 (21. Melo), Bilbao - Barcelona 1:1 (79. vlastní Thuram - 35. Bojan), Real Madrid - Villarreal 3:2 (9. a 53. Robinho, 77. Sneijder - 16. Rossi, 76. Capdevila).

Reklama

Související témata: