Hlavní obsah

Krkič se může stát nejmladším reprezentantem Španělska v historii

MADRID

Sedmnáctiletý talent fotbalové Barcelony Bojan Krkič by se příští týden mohl stát nejmladším reprezentantem Španělska v historii. Trenér Luis Aragones totiž chce útočníka nominovat k přípravnému utkání s Francií, aby tak zamezil jeho případnému startu za Srbsko.

Článek

"Je mu jen sedmnáct, ale udělal výjimečný pokrok. Je dobrý, má čich na góly a mohl by z něj být velký hráč," řekl Aragones listu AS. "Možná ho povolám už teď, abych mu zabránil hrát za jiný národní tým," dodal kouč. Krkič se sice narodil ve Španělsku, ale jeho otec je Srb a sedmnáctiletý útočník by tak mohl nastoupit i za jeho rodnou zemi.

Krkič, který však na dresu nosí křestní jméno Bojan, na sebe upozornil už v mládežnických výběrech Barcelony, kde nastřílel přes 800 branek. Při svém debutu za první tým katalánského celku v přípravném utkání s katarským Al-Ahlí pomohl gólem a přihrávkou k vítězství 4:0.

Pokud by Krkič k duelu s Francií 6. února nastoupil, stal by se nejmladším reprezentantem Španělska v historii. Překonal by o šest měsíců dosavadní rekord Angela Zubiety z roku 1936, kdy fotbalista Atlétika Madrid debutoval v 17 letech a devíti měsících.

Reklama

Související témata: