Hlavní obsah

Barcelona porazila Plašilovu Pamplonu a na Real ztrácí šest bodů

MADRID

Fotbalisté Barcelony dokázali naplno využít sobotní zaváhání Realu Madrid a jeho náskok v čele tabulky stáhli na šest bodů. V nedělním utkání 22. kola španělské ligy doma na poslední chvíli zdolali Pamplonu, v jejímž dresu odehrál celé utkání český reprezentant Jaroslav Plašil. Jedinou branku zápasu vstřelil minutu před koncem španělský záložník Xavi.

Článek

Barcelona sice měla po celé utkání územní převahu, ale dlouho nedokázala najít recept na precizní obranu hostů. Na hřiště se tak dostal také hvězdný Ronaldinho vracející se po zranění, ovšem ani on se nemohl prosadit také vinou hustého deště, který se na trávník v závěru utkání snášel. Až minutu před koncem Giovanni obešel obránce, přihrál Iniestovi, jehož odraženou střelu přesně dorazil střídající Xavi.

Sérii devíti zápasů bez výhry dnes ukončili fotbalisté Valencie, kteří zvítězili 2:0 na hřišti Valladolidu. Tým trenéra Ronalda Koemana, který čelí ostré kritice, se dočkal branek po změně stran, kdy se prosadili útočníci Juan Mata a David Villa. Valencie poskočila v tabulce o dvě příčky a je devátá.

Potřebné výhry se dočkala také v lize se trápící Sevilla, když dokázala zdolat Huelvu 2:1, přestože hrála celý druhý poločas bez vyloučeného Mosquera. Hrdinou byl brazilský útočník Luis Fabiano, který se postaral o oba góly a se 16 zásahy si upevnil vedení v tabulce střelců.

Fotbalisté Atlétika Madrid překvapivě ztratili dva body za remízu 1:1 s Murcíí, alespoň vyrovnání zařídil střídající Luis García. Pro Atlético je však daleko větší ztrátou zranění největší hvězdy Agüera. Argentinský střelec musel být čtvrthodiny před koncem odnesen ze hřiště a ihned zamířil do šaten. Rozsah zranění zatím není znám.

Zaváhání Atlétika a Villarrealu, který rovněž remizoval 1:1 s Mallorkou, využil Espaňol Barcelona k posunu na třetí místo v tabulce. Ve večerním utkání dokázal uhrát těsní vítězství 1:0 na hřišti Getafe, když jedinou branku utkání vstřelil již v 17. minutě Soriano.

V sobotním utkání zvítězili fotbalisté La Coruni 1:0 na hřišti Betisu Sevilla a opustili sestupové pozice. Jediný gól zápasu vstřelil v 36. minutě Pablo Amo, hosté pak navíc neproměnili pokutový kop, který brankář Ricardo čtvrt hodiny před koncem zneškodnil Juanu Rodriguezovi.

La Liga - 22. kolo:
Betis Sevilla - La Coruňa 0:1 (36. Amo), Atlético Madrid - Murcía 1:1 (64. Luis García - 52. Jofre z pen.), Huelva - FC Sevilla 1:2 (89. Beto - 45.+1 a 84. Fabiano), Levante - Santander 1:1 (58. Riga - 76. Duscher z pen.), Valladolid - Valencie 0:2 (60. Mata, 72. Villa), Villarreal - Mallorca 1:1 (28. Rossi z pen. - 39. Basinas z pen.), Zaragoza - Bilbao 1:0 (28. Oliveira), Getafe - Espaňol Barcelona 0:1 (17. Soriano).

Reklama

Související témata: