Hlavní obsah

Plašil zařídil gólem výhru Osasuny nad Zaragozou, Real dal sedm branek

PRAHA/PAMPLONA

Český reprezentační záložník Osasuny Pamplona Jaroslav Plašil zajistil svým gólem do sítě Zaragozy ve 23. kole španělské fotbalové ligy tři body pro svůj tým. Bývalý hráč francouzského Monaka tak výrazně pomohl svému týmu v boji o záchranu. Před utkáním domácí Osasuna totiž nebyla v sestupovém pásmu jen díky lepšímu skóre. Plašil vstřelil svou celkově třetí branku ve španělské lize ve 45. minutě. Real vstřelil Valladolidu úctyhodných sedm branek.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Jaroslav Plašil

Článek

I když byla Plašilova Osasuna před utkáním ve španělské nejvyšší fotbalové lize na čtvrtém místě od konce, při vyrovnaném bodovém rozdílu týmů ve spodní části tabulky se ziskem plného počtu bodů výrazně přiblížila týmům v jejím středu.

Důležitý okamžik pro českého reprezentanta přišel na konci prvního poločasu. Do sítě 10. klubu La Ligy se trefil po pětačtyřiceti minutách hry.

Plašil tak navázal na své dva prosincové úspěšné zásahy, když nejprve pomohl svým gólem k vítězství na hřišti La Coruni 2:1. O tři dny později jeho branka přispěla k zisku bodu na domácím hřišti proti FC Sevilla.

Povedený zápas mají za sebou fotbalisté Realu Madrid. Vedoucí celek španělské nejvyšší soutěže si na vlastním hřišti s chutí zastřílel do sítě Valladolidu. V té nakonec skončilo úctyhodných sedm branek.

Výsledky španělské La Ligy - 23. kolo:
FC Sevilla - FC Barcelona 1:1
Branky: 35. Capel - 76. Xavi
Bilbao - Levante 1:0
Branka: 55. Llorente
Espaňol Barcelona - Huelva 1:2
Branky: 40. Ewerthon - 17. a 26. Pongolle
Mallorca - Almería 0:0
Pamplona - Zaragoza 1:0
Branka: 46. Plašil
Santander - Atlético Madrid 0:2
Branky: 56. a 74. Forlán
Real Madrid - Valladolid 7:0
Branky: 30. a 37. z pen. Raúl, 43. a 62. Guti, 7. Baptista, 32. Robben, 80. Drenthe.
Valencia - Betis Sevilla 3:1
Branky: 16. a 89. Villa, 28. Silva - 47. Edu.

Reklama

Související témata: