Hlavní obsah

Vedoucí Real nečekaně prohrál na hřišti Betisu Sevilla

Vedoucí tým španělské ligy Real Madrid utrpěl v 24. kole nečekanou porážku 1:2 na hřišti Betisu Sevilla. Real sice brzy vedl po gólu nizozemského záložníka Drentheho, který se trefil ve druhém utkání po sobě, ale domácí dokázali ještě do poločasu výsledek otočit brankami Edua a Pavoneho.

Článek

Real po změně stran na vyrovnání nedosáhl a počtvrté v sezóně přišel o všechny body. V čele tabulky má osmibodový náskok před Barcelonou, jejíž zápas v Zaragoze začal až ve 22:00. Betis naopak utekl z příček znamenajících bezprostřední ohrožení sestupem.

Výhry se dočkal také druhý sevillský tým FC, který triumfoval na hřišti Espaňolu Barcelona 4:2. Hosté brzy vedli brankami svých nejlepších střelců Fabiana a Kanouteho. Po změně stran pak mezi 74. a 78. minutou padly tři branky, z toho dvě do barcelonské sítě. Na svědomí je měli defenzivní záložník Poulsen a talentovaný mladík Capel.

Fotbalisté Barcelony využili nečekanou sobotní porážku Realu Madrid na hřišti Betisu Sevilla a po šťastné a kontroverzní výhře v Zaragoze 2:1 snížili náskok lídra španělské ligy na pět bodů. Katalánskému velkoklubu zajistila ve večerním duelu tříbodový zisk až Ronaldinhova penalta sedm minut před koncem za údajnou ruku.

Jiný kanonýr Barcy Thierry Henry poslal favorita do vedení ve 34. minutě, ačkoliv při zpracování Dekova pasu hrudí zasáhl míč nejspíš i jeho ruku. Domácí mohli ještě do přestávky odpovědět, jenže Argentinec Milito při penaltě za faul přestřelil.

Brzy po přestávce přece jen Brazilec Oliveira vyrovnal, a tak Barcelonu spasil až trojnásobný nejlepší fotbalista světa, který zasáhl do zápasu jako náhradník v poslední čtvrthodině. Trefa ze základní standardní situace by pro něj mohla znamenat i ukončení současné výkonnostní krize. Domácí nicméně proti penaltě mohutně protestovali, protože Juanfran zasáhl při obranném zákroku míč pouze ramenem, což dokázal i televizní záznam.

Španělsko - 24. kolo:
Betis Sevilla - Real Madrid 2:1 (32. Edu, 36. Pavone - 6. Drenthe), Espaňol Barcelona - FC Sevilla 2:4 (41. Luis Garcia, 77. Corominas - 7. Fabiano, 11. Kanoute, 74. Pavone, 78. Capel), Zaragoza - FC Barcelona 1:2 (53. Oliveira - 34. Henry, 83. Ronaldinho z pen.).

Reklama

Související témata: