Hlavní obsah

Barcelona se štěstím využila prohru Realu

MADRID

Fotbalisté Barcelony využili nečekanou sobotní porážku Realu Madrid na hřišti Betisu Sevilla a po šťastné a kontroverzní výhře v Zaragoze 2:1 snížili náskok lídra španělské ligy na pět bodů. Katalánskému velkoklubu zajistila ve večerním duelu tříbodový zisk až Ronaldinhova penalta sedm minut před koncem za údajnou ruku.

Článek

Jiný kanonýr Barcelony Thierry Henry poslal favorita do vedení ve 34. minutě, ačkoliv při zpracování Dekova pasu hrudí zasáhl míč nejspíš i jeho ruku. Domácí mohli ještě do přestávky odpovědět, jenže Argentinec Milito při penaltě za faul přestřelil.

Brzy po přestávce přece jen Brazilec Oliveira vyrovnal, a tak Barcelonu spasil až trojnásobný nejlepší fotbalista světa, který zasáhl do zápasu jako náhradník v poslední čtvrthodině. Trefa ze základní standardní situace by pro něj mohla znamenat i ukončení současné výkonnostní krize.

Domácí nicméně proti penaltě mohutně protestovali, protože Juanfran zasáhl při obranném zákroku míč pouze ramenem, což dokázal i televizní záznam. Barcelona vyhrála teprve čtvrté utkání v sezoně na hřišti soupeře.

Pamplona se stále pohybuje v pásmu sestupového ohrožení, v neděli prohrála 1:2 na stadiónu Levante. Hosté přitom zásluhou Monrealovy branky vyhráli poločas, jenže krátce po změně stran dvakrát inkasovali. Český reprezentační záložník Jaroslav Plašil odehrál za Pamplonu 71 minut.

Španělsko - 24. kolo:
Zaragoza - FC Barcelona 1:2 (53. Oliveira - 34. Henry, 83. Ronaldinho z pen.), Almería - Murcía 1:0 (43. Negredo), Huelva - La Coruňa 3:2 (52. Beto, 57. Sinama Pongolle, 88. Cáceres - 9. Verdú z pen., 81. Riki), Levante - Pamplona 2:1 (55. Alvaro, 59. Geijo - 21. Monreal), Valladolid - Mallorca 1:1 (38. Llorente - 79. Ibagaza z pen.), Villarreal - Santander 0:0, Getafe - Valencia 0:0, Atlético Madrid - Bilbao 1:2 (6. A. López - 39. Susaeta, 45.+1 Llorente).

Reklama

Související témata: