Hlavní obsah

Real zdolal Huelvu, Barcelona propadla na Atlétiku

MADRID

Fotbalisté Realu Madrid ukončili sérii tří prohraných zápasů, když v 27. kole vyhráli 3:2 na hřišti Huelvy. Opět tak navýšili svůj náskok na čele ligy na pět bodů. Druhá Barcelona totiž utrpěla vysokou porážku na hřišti Atlétika Madrid. U všech branek domácích byl útočník Sergio Agüero.

Článek

Barcelona začala zápas na Atlétiku výrazným náporem, když domácí téměř nepouštěla k míči. Svůj nápor zúročila i gólově, po půlhodině se centr snášel k Ronaldinhovi, který vystřihl perfektní nůžky a otevřel skóre. Jenže poté začala Barcelona hrát profesorský fotbal a Atlétiko otočilo skóre. Nejprve Agüerovu střelu nešťastně tečoval Puyol a záhy argentinský mladík připravil šanci pro krajan Rodrigueze, který z úhlu zaskočil Valdése v brance Barcelony.

Po změně stran pak domácí svůj náskok ještě navýšili. A opět díky Agüerovi. Nejlepší mladý hráč světa za loňský rok nejprve na Puyolovi vybojoval penaltu pro Forlána a následně sám svou druhou brankou v zápase definitivně rozhodl. Na prohře Barcelony nic nezměnilo ani brzké snížení Eto'a.

Real chtěl proti Huelvě přetrhnout sérii tří porážek, když dvakrát zaváhal v lize a jednou v Lize mistrů. Jenže zaspal začátek a domácí se dostali do vedení po ráně Cacerese. Obhájce titulu však zápas otočil, když nejprve srovnal Raúl a čtvrthodiny před koncem zaúřadoval střídající Robinho, který byl na trávníku sotva minutu. To již bylo v době, kdy na hřišti chyběli tři vyloučení hráči. Dva z nich v dresu Huelvy. Brazilský technik pak v nastavení přidal druhou trefu.

Fotbalisté Espaňolu Barcelona porazili 2:0 Valencii, o což se postaral Luis García. Sedmadvacetiletý útočník nejprve ve čtvrté minutě otevřel skóre a pak sedm minut po přestávce uklidnil domácí proměněnou penaltou. Hosté, kteří posledních pět minut dohrávali o deseti, se už na odpověď nezmohli.

La Liga - 26. kolo:
Atlético Madrid - FC Barcelona 4:2 (36. a 70. Agüero, 43. M. Rodriguez, 63. Forlán z pen. - 30. Ronaldinho, 73. Eto'o), Huelva - Real Madrid 2:3 (17. Caceres, 90. +2 Martins - 74. a 90.+1 Robinho, 28. Raúl), La Coruňa - FC Sevilla 2:1 (35. Wilhelmsson z pen., 65. Lafita - 25. Kanoute), Espaňol Barcelona - Valencia 2:0 (4. a 52. z pen. García).

Reklama

Související témata: