Hlavní obsah

Záložník Valencie Banega řídil s alkoholem, skončil na policii

Argentinský fotbalový záložník Ever Banega z Valencie skončil v pondělí ráno na policii. Strážci pořádku totiž zastavili jeho auto k rutinní kontrole, při níž ale vzápětí odhalili v hráčově dechu stopy alkoholu. Teprve devatenáctiletý fotbalista byl po předvedení na stanici a odběru krve propuštěn, neboť hladina alkoholu nebyla tak vysoká, aby musel být zatčen.

Článek

Banega se vyhnul vězení a zřejmě dostane jen trestné body. Citelnější trest může podle španělských médií očekávat od klubu za porušení životosprávy. Valencii se totiž vůbec nedaří a vedení přestává prohřešky hráčů tolerovat.

V únoru už připoutal pozornost záložník Manuel Fernandes, který se během svého hostování v Evertonu popral v nočním klubu a také skončil na policii. V tabulce španělské ligy je Valencie devátá a nepomohla jí ani podzimní výměna trenéra. Pod Ronaldem Koemanem totiž mužstvo vyhrálo z posledních 15 zápasů jen tři.

Banega přišel do Valencie v lednu. Klub se tehdy rozhodl po Koemanově příchodu přebudovat kádr a Banegu si vyhlédl v Boce Juniors. Nakonec za něj zaplatil asi 18 miliónů dolarů, podle tehdejšího kurzu zhruba 460 miliónů korun, což z něj udělalo jednu z nejdražších posil letošního přestupového období.

Reklama

Související témata: