Hlavní obsah

Barcelona prohrála s Betisem, přestože vedla o dva góly

SEVILLA

Fotbalisté Barcelony ztratili v sobotním utkání 30. kola španělské ligy na hřišti Betisu Sevilla dvoubrankový náskok a nakonec i všechny body po prohře 2:3. Hrdinou domácího týmu se stal Edu, který dal dva góly. Katalánský velkoklub utrpěl již třetí prohru z posledních pěti zápasů a přišel i o druhé místo v tabulce díky vítězství Villarrealu nad Atlétikem Madrid.

Článek

Barceloně vyšel skvěle první poločas. Domácí tým téměř nepouštěla k míči a brzy získala náskok po trefách mladíka Krkiče a Eto'oa. I po změně stran se zdálo, že je o výsledku rozhodnuto, ale v 64. minutě snížil Edu a odstartoval fantastický obrat.

Hra Katalánců se naprosto rozpadla a Betis podnikal jeden nebezpečný útok za druhým. Po jednom z nich byl ve vápně faulován Odonkor, jenže Eduovu penaltu dokázal Valdés zneškodnit a udržel Barcu v naději. Ta však trvala jen pár vteřin, protože téměř vzápětí se opřel do míče stoper Juanito a vyrovnal. Ani ne za dvě minuty byl obrat dokonán, když se Edu uvolnil přes Thurama a ranou z 20 metrů napravil zaváhání při pokutovém kopu. Barcelona se na závěrečný nápor nezmohla a byla ráda, že znovu neinkasovala.

Blamáž Barcelony naplno využil ve večerní dohrávce Villarreal a po přesvědčivém domácím vítězství 3:0 nad Atlétikem se posunul před katalánský velkoklub na druhé místo španělské ligy. O další dva góly rozšířil svoji sbírku zásahů v této sezóně turecký kanonýr Nihat Kahveci a s 14 trefami už je pátý v tabulce střelců. Skóre utkání otevřel záložník Santiago Cazorla.

Villarreal je neporazitelný už devět zápasů a po čtvrtém vítězství za sebou má teď o bod víc než Barca. Vede Real s tříbodovým náskokem a večerním zápasem s FC Sevilla k dobru.

Španělsko - 30. kolo:
Betis Sevilla - FC Barcelona 3:2 (64. a 78. Edu, 76. Juanito - 13. Krkič, 15. Eto'o), Villarreal - Atlético Madrid 3:0 (43. a 66. Kahveci, 39. Cazorla).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články