Hlavní obsah

Ronaldinho si natrhl sval a přijde o zbytek sezóny

BARCELONA

Brazilská fotbalová hvězda Ronaldinho si natrhl sval v pravé noze a přijde o zbytek sezóny. Osmadvacetiletý záložník se zranil při čtvrtečním tréninku Barcelony a katalánský klub po pátečních vyšetřeních informoval, že držitel Zlatého míče z roku 2005 bude mimo hru minimálně šest týdnů.

Článek

Ronaldinho tak završil nevydařenou sezónu, v které ho trápila zranění a potíže s kondicí a nadváhou. Bývalý dvojnásobný nejlepší hráč světa se v základní sestavě Barcelony objevil jen v 13 z 30 zápasů a čtyřikrát naskočil do utkání z lavičky. Naposledy za katalánský celek nastoupil téměř před měsícem. Celkem za uplynulý rok vstřelil v dresu "Barcy" osm gólů.

Brazilský reprezentant kvůli zranění zmešká nejen posledních osm zápasů španělské ligy, ale také případné duely Ligy mistrů, v které má Barcelona po výhře 1:0 na hřišti Schalke z úvodního čtvrtfinále nakročeno do semifinále.

Zranění ve Španělsku opět přiživilo spekulace o Ronaldinhově letním odchodu. Zejména proto, že trenérovi Franku Rijkaardovi došla s věčně zraněnou hvězdou údajně trpělivost. Psalo se o tom zejména poté, co kluboví lékaři zjistili, že většina Brazilcových zranění existuje pouze v jeho mysli, a bývalý hráč Paris St. Germain byl poslán na speciální terapii. Právě kvůli údajným bolestem v lýtku hrál Ronaldinho za Barcelonu naposledy 9. března.

Podle posledních spekulací by rodák z Porto Alegre mohl zamířit do AC Milán. Ronaldinhův bratr Robert de Assis, který je současně fotbalistovým manažerem, byl totiž začátkem týdne vyfotografován při obědě s viceprezidentem tohoto italského velkoklubu Adrianem Gallianim.

Reklama

Související témata: