Hlavní obsah

Oslabený Real i Barcelona jen remizovaly

MADRID

Ani jeden z vedoucích týmů španělské ligy nedokázal v 31. kole vyhrát. Fotbalisté Realu Madrid oslabení o vyloučeného obránce Sergia Ramose dostali vyrovnávací gól a v sobotním utkání na Mallorce remizovali 1:1. Přesto obhájci titulu zvýšili svůj náskok v čele tabulky na sedm bodů, protože Barcelona jen remizovala doma s Getafe a o skóre přeskočila dosud druhý Villarreal, který podlehl 0:2 v Seville.

Článek

Real poslal krátce před poločasem do vedení Wesley Sneijder, který zakončil akci svého nizozemského krajana Arjena Robbena. V 65. minutě však Ramos dostal za faul na Fernanda Navarra druhou žlutou kartu a potřetí v sezoně byl vyloučen. Krátce poté vyrovnal střídající Borja Valero.

Real vyhrál pouze jeden z posledních pěti venkovních zápasů. Nad Mallorkou, která je v tabulce devátá, nezvítězil ani v třetím letošním vzájemném duelu: v lednovém osmifinále Španělského poháru jí dvakrát podlehl.

Fotbalisté Atlétika Madrid přestříleli Almeríi vysoko 6:3, po dvou brankách dali Agüero a Simao. Hosté dohrávali zápas pouze v devíti hráčích: už v šesté minutě byl vyloučen Pulido za faul v šestnáctce a následnou penaltu proměnil Diego Forlán. Pět minut před poločasem musel ze hřiště po druhé žluté kartě Juanito. Atlético se přiblížilo na rozdíl šesti bodů druhému místu.

Španělsko - 31. kolo:
Mallorca - Real Madrid 1:1 (72. Valero - 43. Sneijder), Zaragoza - Betis Sevilla 0:3 (9. a 16. González, 63. Pavone), Santander - La Coruňa 1:3 (37. Lopéz - 3. a 43. Xisco, 25. Coloccini), Atlético Madrid - Almería 6:3 (54. a 71. Agüero, 34. a 45. Simao, 3. Lopéz, 6. Forlán z pen. - 11. Melo, 18. Ortiz, 37. Negredo), Levante - Valladolid 0:3 (24. Llorente, 59. Victor, 88. Fernandéz), Murcía - Valencia 1:0 (36. Ivan), Bilbao - Espaňol Barcelona 1:0 (15. Garmendia), Sevilla - Villareal 2:0 (19. Fabiano, 87. Kanouté), FC Barcelona - Getafe 0:0.

Reklama

Související témata: