Hlavní obsah

Barcelona v městském derby jen remizovala a dala šanci Realu

Fotbalisté Barcelony nezvládli městské derby s Espaňolem a získali jen bod za bezbrankovou remízu. Dali tak šanci odvěkému rivalovi Realu Madrid, aby se ještě více přiblížil k obhajobě titulu. Barcelona totiž pět kol před koncem soutěže ztrácí na vedoucí Real osm bodů, ovšem má o odehrané utkání navíc.

Článek

Domácí se nedokázali prosadit přes pozornou obranu hostí a nic nepomohl ani návrat uzdraveného argentinského útočníka Messiho, který odehrál druhý poločas. Do hry se naopak nedostal francouzský útočníkThierry Henry, který zápas proseděl na lavičce náhradníků.

Nepovedený zápas prožilo také Atlético Madrid, které doma nečekaně prohrálo s Betisem Sevilla 1:3. Může tak přijít o čtvrtou příčku v tabulce, na kterou se tlačí Santander.

Z přímého souboje o záchranu pak vyšla lépe Zaragoza, která doma zdolala Huelvu 3:0. Dvěma góly k tomu přispěl brazilský útočník Oliveira. Zaragoza se tak v tabulce dostala na 17. příčku o skóre právě před Huelvu, kterou tak odsunula na pozici znamenající sestup.

Sevilla utrpěla debakl 1:4 od Almeríe

Fotbalisté Sevilly utrpěli domácí debakl 1:4 od nováčka z Almeríe. Místo posunu na čtvrté místo tak vítězové Poháru UEFA z předchozích dvou let zůstali šestí a jejich sobotní soupeř se jim přiblížil na tři body.

Nešťastný večer Sevilly začal ve 24. minutě, když obránce Daniel Alves hlavičkoval do vlastní sítě. O šest minut později mohl zvýšit nejlepší střelec hostů Alvaro Negredo, ale z penalty minul jen tyč. Dočkal se však tři minuty po přestávce a v 62. minutě překonal gólmana Anderse Palopa potřetí Juanma Ortiz.

Dvě minuty nato zhasly šance Sevilly na zvrat v zápase vyloučením záložníka Adriana za napadení rozhodčího a zkázu domácích dokonal v 65. minutě svým druhým gólem v utkání a celkově 12. v sezóně Negredo. Krátce poté navíc sevillský střelec Frederic Kanouté neproměnil penaltu a nic na mizérii jeho týmu nezměnil ani čestný gól, který reprezentant Mali vstřelil v 72. minutě.

Španělská liga - 33. kolo:
Atlético Madrid - Betis Sevilla 1:3 (26. Agüero - 15. Juande, 49. Xisco, 66. Capi), FC Barcelona - Espaňol Barcelona 0:0, Zaragoza - Huelva 3:0 (21. a 78. Oliveira, 3. Sergio Garcia), FC Sevilla - Almería 1:4 (73. Kanouté - 47. a 66. Negredo, 24. vlastní Alves, 62. Ortiz).

Reklama

Související témata: