Hlavní obsah

Fotbalista Henry se chce kvůli dceři vrátit z Barcelony do Anglie

Fotbalový kanonýr Thierry Henry se prý chce vrátit ze Španělska do Anglie. Útočník Barcelony by nejradši zamířil zpět do Londýna, aby se mohl častěji vídat s dcerou, která po rozvodu francouzského reprezentanta s manželkou Claire zůstala u matky na ostrovech.

Článek

Třicetiletý Henry podle nedělníku News of the World požádal trenéra Franka Rijkaarda, aby ho klub v létě prodal do Anglie. Vedení Barcelony se Henryho návrhu nebrání a je údajně připraveno jednat s kýmkoliv. Zájem prý projevila londýnská Chelsea, ale také Manchester City a Newcastle, které jsou ochotny nechat hráče dojíždět na tréninky z Londýna.

Zájem naopak nemá Arsenal, v jehož dresu se Henry díky 226 gólům v 369 zápasech stal nejlepším střelcem historie klubu. List to zdůvodňuje tím, že za loňským odchodem francouzského reprezentanta do Španělska byly obavy trenéra Arséna Wengera, že Henry podrývá jeho vliv na některé mladé fotbalisty.

Henry přišel do katalánského velkoklubu loni v létě za 16,1 miliónů liber (asi 510 miliónů korun), nedokázal ale navázat na střeleckou formu z Arsenalu, když v 25 zápasech v dresu Barcelony vstřelil jen sedm branek. Částečně se na tom podepsal rozvod s manželkou Claire a také trenér Rijkaard, který Francouze staví na levý kraj zálohy.

Reklama

Související témata: