Hlavní obsah

AC Milán se nedohodlo s Barcelonou na Ronaldinhově přestupu

MILÁN

Brazilská fotbalová hvězda Ronaldinho z Barcelony do AC Milán zřejmě nepřestoupí. Podle viceprezidenta italského klubu Adriana Gallianiho se "Rossoneri" nedokázali se zástupci katalánského celku dohodnout na podmínkách přestupu. Podle italských a španělských médií se přestupová částka měla pohybovat mezi 20 a 30 milióny eur.

Článek

"Včera jsme měli konferenční hovor a neshodli jsme se na číslech," řekl Galliani v rozhovoru pro televizní stanici Sky. "Takže Ronaldinho asi nepřijde a místo něj koupíme nějakého klasického střelce," dodal. Milánský klub se netají tím, že by ve svých řadách rád uvítal zpátky útočníka Chelsea Andreje Ševčenka.

Galiani také uvedl, že dohodu podle něj neovlivnila skutečnost, že AC bude s největší pravděpodobností hrát v příští sezóně jen Pohár UEFA. "Ronaldinho šel do Barcelony, když byla v Poháru UEFA. Čas od času se to stává všem velkým klubům. Já ale věřím, že my tak nedopadneme," prohlásil.

Ronaldinho byl přestupu do Milána údajně velmi blízko, s klubem se totiž dohodl na podmínkách čtyřleté smlouvy. Podle ní si měl osmadvacetiletý Brazilec přijít ročně na osm miliónů eur. Stávající kontrakt s katalánským celkem mu vyprší za dva roky.

Nejlepší fotbalista světa z let 2004 a 2005 se nedávno zranil a přijde o zbytek sezóny, která se mu vůbec nevydařila, a podle médií si v ní znepřátelil vedení klubu i trenéra Franka Rijkaarda. Za poslední rok totiž odehrál Ronaldinho vinou zdravotních potíží v základní sestavě 13 ze 30 ligových zápasů a výrazně zaostával za svými výkony z minulých sezón. Často se navíc objevovaly spekulace o jeho potížích s disciplínou, podle některých zpráv si osmadvacetiletý hráč neustálé zdravotní problémy pouze vsugeruje.

Reklama