Hlavní obsah

Barcelona podlehla La Coruni a ztrácí i v boji o druhé místo

Fotbalisté Barcelony se ve španělské lize nevymanili z krize ani ve 34. kole, v němž prohráli na hřišti La Coruni 0:2. Semifinalisté Ligy mistrů nedokázali zvítězit v domácí soutěži už popáté za sebou a přišli o šanci na titul, neboť čtyři kola před koncem ztrácejí jedenáct bodů na vedoucí Real Madrid.

Článek

Navíc si hráči Barcelony zkomplikovali boj o druhé místo. To patří Villarrealu, který má o bod více a zápas k dobru.

Barcelona již před zápasem vzdala boj o titul a zaměřila se na odvetu semifinále Ligy mistrů s Manchesterem United. Trenér Frank Rijkaard šetřil opory a dal šanci hráčům z lavičky.

Toho dokázala La Coruňa využít. Po vyrovnané první půli se domácí prosadili krátce po změně stran. Lafita se v pokutovém území obtočil okolo obránce, naservíroval míč Rodríguezovi, který zblízka propálil náhradního brankáře Pinta. Čtvrthodiny před koncem pak výhru potvrdil obránce Amo hlavičkou po přímém kopu.

Fotbalisté FC Sevilly dokázali uhrát jen bezbrankovou remízu na hřišti předposlední Murcíe a ztratili body v boji o čtvrté místo zaručující účast v předkole Ligy mistrů. Největší šanci změnit bezgólový stav měl ve druhém poločase nejlepší střelec soutěže Luis Fabiano, ale trefil břevno a svou bilanci 23 branek nerozšířil.

La Liga - 34. kolo:
La Coruňa - FC Barcelona 2:0 (54. Rodríguez, 76. Amo), Murcía - FC Sevilla 0:0.

Reklama

Související témata: