Hlavní obsah

Villarreal díky výhře oddálil korunovaci Realu Madrid

Fotbalisté Villarrealu oddálili Realu Madrid oslavy mistrovského titulu. Po nedělní výhře 1:0 na hřišti Betisu Sevilla si udrželi teoretické šance na triumf v soutěži, protože za "Bílým baletem", který vyhrál 3:0 nad Bilbaem, zaostávají na druhé příčce tabulky o deset bodů a ve hře jich je do konce soutěže ještě dvanáct.

Článek

O vítězství Villarrealu se postaral chytrým gólem Marcos Senna. Rodák ze Sao Paula nachytal v 16. minutě soupeřova brankáře Casta Espinosu a překonal ho střelou z poloviny hřiště. Výhra v tu chvíli znamenala snížení náskoku Realu na sedm bodů, protože obhájce titulu teprve čekal večerní duel na stadionu San Bernabeu s Bilbaem.

V něm však lídr tabulky neponechal nic náhodě a po trefách Javiera Savioly, Arjena Robbena a Gonzala Higuaína si v čele vytvořil opět desetibodový náskok. Hosté sice dostali za stavu 1:0 pro Real možnost vyrovnat, penaltu Joseby Garmendii však brankář Íker Casillas zlikvidoval.

Klid domácím přinesly trefy Robbena a Higuaína, kteří přišli na hřiště v 72. minutě. Nizozemský fotbalista se trefil po 120 vteřinách na trávníku a krátce po něm na 3:0 zvýšil Higuaín.

Hned v prvním zápase po výměně trenéra se fotbalisté Valencie vytáhli a v utkání 34. kola španělské ligy doma přehráli Pamplonu 3:0. Nový kouč Salvador González, který v týdnu nahradil odvolaného Ronalda Koemana, tak prožil vítězný návrat. Valencie důležitý boj o udržení zvládla a na místa znamenající sestup má již čtyřbodový náskok.

Klíčovou roli však sehrál brankář Ricardo

Valencie nastoupila v brance se svou bývalou jedničkou Caňizáresem, kterého González vrátil do týmu poté, co ho Koeman po své listopadovém nástupu vyřadil z kádru. Klíčovou roli však v neděli sehrál hostující brankář Ricardo, který již po 17 minutách fauloval v pokutovém území a s červenou kartou musel opustit hřiště. Nařízenou penaltu navíc Villa proměnil.

Oslabení hosté, v jejichž sestavě odehrál celé utkání český reprezentant Jaroslav Plašil, nekladli větší odpor a po změně stran inkasovali ještě dvakrát. Velmi si tak zkomplikovali situaci, neboť je od pásma sestupu dělí jen dva body.

Hráči Valladolidu vykročili k záchraně

Levante už má smutnou jistotu, že v příštím roce bude měřit síly s týmy z nižší soutěže. Rozhodla o tom jeho nedělní prohra 0:2 na hřišti dalšího ohroženého týmu Huelvy. Zato hráči Valladolidu vykročili k záchraně, když porazili Almeríi brankou Jonathana ze čtvrté minuty nastavení.

Fotbalisté FC Sevilly dokázali uhrát jen bezbrankovou remízu na hřišti předposlední Murcíe a ztratili body v boji o čtvrté místo zaručující účast v předkole Ligy mistrů. Největší šanci změnit bezgólový stav měl ve druhém poločase nejlepší střelec soutěže Luis Fabiano, ale trefil břevno a svou bilanci 23 branek nerozšířil.

Sevilla ztrácí tři body na čtvrté Atlético Madrid, které také získalo jen bod za remízu 1:1 s Getafe. Propáslo tak šanci zaútočit na třetí místo Barcelony.

Španělská liga - 34. kolo:
Murcía - FC Sevilla 0:0, Espaňol Barcelona - Zaragoza 1:1 (59. Riera - 84. Oliveira z pen.), Getafe - Atlético Madrid 1:1 (13. Gavilan - 39. Agüero), Huelva - Levante 2:0 (10. Martin, 42. Camuňas), Mallorca - Santander 3:1 (46. Nuňes, 82. Trejo, 90. Güiza - 87. Duscher z pen.), Valencie - Pamplona 3:0 (20. Villa z pen., 51. Mata, 82. Joaquín), Valladolid - Almería 1:0 (90.+4 Jonathan), Betis Sevilla - Villarreal 0:1 (16. Senna), Real Madrid - Bilbao 3:0 (14. Saviola, 74. Robben, 77. Higuaín).

Reklama

Související témata: