Hlavní obsah

Barcelona chce za Ronaldinha nejméně miliardu korun

BARCELONA

Barcelona je ochotna prodat brazilskou fotbalovou hvězdu Ronaldinha, ale minimálně za 40 miliónů eur (asi jedna miliarda korun). V rozhovoru pro italský list La Gazzetta dello Sport to uvedl prezident katalánského klubu Joan Laporta s tím, že o dvojnásobného nejlepšího hráče světa dosud projevil největší zájem AC Milán.

Článek

S jeho vedením se Ronaldinho údajně nedávno již dohodl na podmínkách, přestup však ztroskotal právě na požadavcích Barcelony. Zástupci AC nabízeli jako odstupné jen 20 miliónů eur.

"Mohu jen říct, že Ronaldinho má vyšší cenu než 40 miliónů eur," řekl Laporta. I když o brazilského záložníka stojí i některé anglické kluby, může se prý stát, že osmadvacetiletá hvězda zůstane i po nevydařené sezóně na Nou Campu. Za poslední rok odehrál Ronaldinho vinou zdravotních potíží v základní sestavě jen 13 ze 30 ligových zápasů a výrazně zaostával za svými výkony z minulých sezón.

"Nikdy s ním nebyly sebemenší problémy a jsem si jistý, že se vrátí do bývalé formy, jen co bude v pořádku. Potřebuje jen získat motivaci a může ji najít i u nás, protože není nikde psáno, že odejde. Koneckonců má tu smlouvu do roku 2010," uvedl Laporta, jehož tým v úterý čeká semifinálová odveta Ligy mistrů na hřišti Manchesteru United. První zápas skončil bez branek.

Reklama

Související témata: