Hlavní obsah

Villarreal si upevnil druhé místo, Murcía sestoupila

MADRID

Turecký reprezentační útočník Nihat zajistil fotbalistům Villarrealu dvěma góly výhru nad Getafe. Pomohl tak týmu upevnit druhou příčku v tabulce španělské ligy, kde má Villarreal již sedmibodový náskok před třetí Barcelonou, která však má zápas k dobru. Výhra Villarrealu zároveň znamená, že pokud chce Real Madrid již v neděli slavit titul, musí ve večerním zápase na hřišti Pamplony zvítězit.

Článek

Nihat, který bude pravděpodobně hájit barvy Turecka na blížícím se mistrovství Evropy i proti české reprezentaci, udeřil dvakrát po rychlých protiútocích. Nejprve ho sedm minut před přestávkou uvolnil Rossi a Nihat snadno otevřel skóre. Těsně před odchodem do kabin předvedl Villarreal další brejk, šel v pěti proti třem obráncům a turecký kanonýr po Piresově přihrávce znovu skóroval. Připsal si již sedmnáctý zásah v sezóně.

Barcelona si zastřílela proti Valencii

Barcelona, která v týdnu vypadla v semifinále Ligy mistrů, si chtěla spravit chuť proti Valencii. Ta v minulém kole pod novým trenérem Salvadorem Gonzálezem vyhrála, ale v neděli naprosto selhala. Barcelona předvedla drtivý úvod a už po 14 minutách vedla 3:0. Z penalty se trefil Messi, vzápětí zvýšili Xavi a Henry, který čekal na gól od poloviny února.

Po změně stran přidal Henry druhou branku a odpověděl kritikům, kteří volali po jeho odchodu z Barcelony. Debakl hostí ještě dokonal střídající Bojan Krkič, který si dvakrát naběhl za obranu a snadno zvýšil na konečných 6:0.

Španělská liga zná už druhého sestupujícího. Po prohře 2:3 na hřišti Santanderu míří do druhé ligy Murcía. Tři kola před koncem ztrácí na příčky zajišťující záchranu nedostižných deset bodů. Prvním sestupujícím se stali fotbalisté Levante.

Španělsko - 35. kolo:
Almería - Betis Sevilla 1:1 (47. Pulido - 43. Odonkor), Bilbao - Mallorca 1:2 (7. Lorente - 2. a 70. Güiza), FC Sevilla - Valladolid 2:0 (10. a 40. Renato), Levante - Espaňol Barcelona 1:1 (77. Juanma - 90. Luis García), Santander - Murcía 3:2 (35. z pen De Coz, 46. López, 57. Munitis - 12. Aquino, 27. Alonso), Villarreal - Getafe 2:0 (36. a 43. Nihat), FC Barcelona - Valencia 6:0 (14. a 58. Henry, 72. a 79. Krkič, 6. Messi z pen., 8. Xavi).

Reklama

Související témata: