Hlavní obsah

Real v euforii z titulu zničil i Barcelonu

MADRID

Již jistý mistr španělské fotbalové ligy Real Madrid porazil svého největšího rivala z Barcelony vysoko 4:1 a uštědřil mu nejtěžší prohru ve vzájemných soubojích od roku 2000. Domácí tým ve středu dostal do vedení v 13. minutě Raúl, o osm minut později přidal další gól Nizozemec Robben.

Článek

Po trefě Higuaina a proměněné penaltě Van Nistelrooije za ruku pak už byla Barcelona definitivně na lopatkách, čestného úspěchu docílil až tři minuty před koncem Henry. Dvě kola před koncem je tak jisté, že Barcelona bude muset do předkola Ligy mistrů, naopak účast v základní skupině prestižní soutěže má zajištěnou Villarreal.

Fotbalisté Pamplony prohráli na Mallorce 1:2 a dvě kola před koncem španělské ligy je pouze skóre dělí od sestupových příček. Na gól domácího Güizy z prvního poločasu odpověděl v 79. minutě Portillo, vítězství na stranu Mallorky ale strhl dvě minuty před koncem Trejo. Český záložník Jaroslav Plašil odehrál za hosty celé utkání.

V přímém souboji o čtvrté místo, zajišťující účast v předkole Ligy mistrů, vyhrála Sevilla na hřišti Santanderu vysoko 3:0. Dvěma góly se blýskl Fazio, skóre završil Renato. Sevillu může ze čtvrté příčky sesadit Atlético Madrid, které hraje v neděli s Espaňolem Barcelona.

Zvláštní situaci zažili diváci v La Coruni, kdy se po úvodním hvizdu rozhodčího hostující hráči posledního Levante ani nehnuli. Reagovali tím na situaci v klubu, který má finanční těžkosti a dluží jim peníze. Domácí fotbalisté ale zakopli míč za soupeřovu branku a poté se zápas rozehrál znovu.

Španělská liga - 36. kolo:
Real Madrid - FC Barcelona 4:1
Branky: 13. Raúl, 21. Robben, 63. Higuain, 78. Van Nistelrooij z pen. - 87. Henry
Betis Sevilla - Valladolid 1:1
Branky: 50. González z pen. - 62. Victor
Getafe - Almería 4:2
Branky: 64. a 68. Moral, 32. Albin, 74. Granero z pen. - 4. Crusat, 11. Paunovič
Huelva - Villarreal 0:2
Branky: 55. Nihat, 83. Franco
La Coruňa - Levante 1:0
Branka: 88. Riki
Mallorca - Pamplona 2:1
Branky: 32. Güiza, 89. Trejo - 72. Portillo
Murcía - Bilbao 1:2
Branky: 17. Ivan - 31. Llorente, 82. Gabilondo
Santander - FC Sevilla 0:3
Branky: 29. a 65. Fazio, 89. Renato
Valencia - Zaragoza 1:0
Branka: 20. Silva

Reklama

Související témata: