Hlavní obsah

Barcelona prohrála s Mallorkou a může skončit až čtvrtá

BARCELONA

Fotbalisté Barcelony dál vězí v hluboké krizi. V nedělním utkání 37. kola španělské ligy s Mallorkou ztratil katalánský velkoklub během tří minut dvoubrankové vedení a nakonec prohrál 2:3 gólem v nastavení. V posledním kole může Barca dokonce přijít i o třetí místo v tabulce, na které má zálusk Atlético Madrid. To má po dnešní výhře nad La Coruňou stejně bodů, ale horší skóre.

Článek

Barcelona v posledním domácím zápase brzy vedla, když se potřetí za sebou prosadil Henry. Po změně stran navíc zvýšil Eto'o a zdálo se, že favorit míří za poklidným vítězstvím. Jenže hosté předvedli parádní tříminutovku, během které nejprve Valero snížil a záhy Webo vyrovnal. Obrat pak ve čtvrté minutě nastavení dokonal kanonýr Güiza, který by po sezoně mohl zamířit právě do Barcelony. Ta vyhrála pouze jeden z posledních šesti zápasů.

O body přišel také mistrovský Real Madrid, třebaže díky Van Nistelrooijovi a Robinhovi otočil zápas na hřišti Zaragozy. Domácí ale dokázali čtyři minuty před koncem vyrovnat zásluhou Sergia. Navíc měli další dvě velké šance, které nevyužili. Náskok Realu v čele se snížil na osm bodů před Villarrealem, který dnes vyhrál 2:0 nad Espaňolem Barcelona.

Zaragozu mohou zahozené příležitosti v závěru mrzet, jelikož ji zisk pouhého bodu odsunul na sestupové příčky. Další ohrožené týmy Huelva a Pamplona, v jejíž sestavě odehrál 63 minut také český záložník Jaroslav Plašil, totiž vyhrály a mají jednobodový náskok. O další bod více pak má Valladolid.

Záchranářské starosti naopak již nebudou mít fotbalisté Valencie, kteří si setrvání v soutěži definitivně zajistili výhrou 5:1 na hřišti posledního Levante. Hattrickem se o to postaral reprezentační útočník David Villa. Jednu branku přidal Angulo, pro kterého to byl první zásah po návratu do týmu, odkud ho vyřadil odvolaný trenér Koeman.

Španělsko - 37. kolo
Almería - Huelva 0:2 (25. Jesus Vasquez, 42. Sinama-Pongolle), Atlético Madrid - La Coruňa 1:0 (45.+1 Forlán), Betis Sevilla - FC Sevilla 0:2 (33. Fabiano, 51. Fazio), Bilbao - Santander 0:0, FC Barcelona - Mallorca 2:3 (16. Henry, 56. Eto'o - 67. Valero, 70. Webo, 90.+4 Güiza), Levante - Valencia 1:5 (32. Jose - 14., 30. a 65. Villa, 35. Mata, 64. Angulo), Pamplona - Murcía 2:1 (1. Dady, 53. Juanfran - 90.+1 Abel), Valladolid - Getafe 0:0, Villarreal - Espaňol Barcelona 2:0 (31. Venta, 43. Pires), Zaragoza - Real Madrid 2:2 (19. Oliveira, 86. Sergio - 27. Van Nistelrooij, 77. Robinho).

Reklama

Související témata: