Hlavní obsah

Eto´o: Jsem top hráč, a proto bych chtěl hrát v Premier league

Fotbalový útočník Barcelony Samuel Eto´o vyjádřil přání přestoupit do anglické nejvyšší soutěže. Nejvíce se mluví o zájmu Tottenhamu Hotspur. „Hrozně rád bych se stal v Anglii nejlepším střelcem, protože jsem top hráč a dokážu hrát výborně v každé lize,“ vyjádřil se neskromně na stránkách goal.com kamerunský forvard.

Článek

O útočníka projevily v poslední době zájem vedle italského Interu Milán také týmy z nejvyšší anglické ligové soutěže. Mimo Chelsea se nejvíce hovoří o Tottenhamu Hotspur, v jehož širším kádru je také český forvard Tomáš Pekhart. Tomu by eventuelní příchod afrického kanonýra ztížil situaci v prvním týmu, s nímž trénuje, ale ostrý start si ještě nezapsal.

V italském tisku proběhla zpráva, kdy se Juventus Turín domluvil se zástupci Barcelony na příchodu Eto´oa výměnou za Davida Trezegueta plus finanční doplatek. Po vyjádření samotného hráč to ovšem vypadá, že pokud se bude nejlepší střelec španělské nejvyšší fotbalové ligy v roce 2006 z Barcelony stěhovat, potom jedině na ostrovy.

„Premier League je velice dobrá soutěž,“ řekl Eto´o. „Anglická liga je na velmi vysoké úrovni. Hrát takovou soutěž musí být něco fantastického,“ dodal fotbalista aktuálně třetího týmu španělské La Ligy. Letošní sezóna se Barceloně vůbec nepovedla. V lize má před svým odvěkým rivalem Realem Madrid před posledním utkáním hrozivou ztrátu 18 bodů.

Špatné výsledky mužstva odnesl trenér Frank Rijkaard, místo které ho tým povede od příští sezóny Josep Guardiola. O odchodu kouče se v současné sezóně spekulovalo již dlouho. Když se k tomu připočítá, že Barcelona nezískala v minulých dvou sezónách jedinou trofej, byla výměna trenéra téměř jasná. Na Guardiolovi nyní bude, aby v létě udělal hráčskou výměnu. Uvidí se, jestli se dotkne i kamerunského útočníka.

Reklama

Související témata: