Hlavní obsah

Prezident Barcelony: Ronaldinho musí z klubu pryč

BARCELONA

Pokud chce bývalý nejlepší fotbalista světa Ronaldinho obnovit zašlou slávu, musí odejít z Barcelony. V rozhovoru pro televizní stanici TV3 to prohlásil prezident katalánského celku Joan Laporta.

Článek

"Potřebuje novou výzvu. Je to normální, když jedna generace končí, tak upadají i její největší hvězdy," uvedl Laporta. "Chtěl bych, aby Ronaldinho z klubu odcházel za velkých fanfár, protože pro nás udělal hodně a udělal by i víc, ale okolnosti to nedovolily," dodal šéf klubu, který po druhé sezoně, v níž nezískala jedinou trofej, čekají rozsáhlé změny.

Prodat brazilského reprezentanta však nebude podle Laporty jednoduché. Zájem měl AC Milán, hráč se italským klubem dokonce už dohodl na smlouvě, ale z transferu nakonec sešlo. Barcelona a AC se nedohodly na odstupném, protože milánský klub nabídl jen 20 miliónů eur, což byla asi polovina toho, co požadovali Katalánci.

Prodej komplikuje i údajně katastrofální zdravotní stav Ronaldinha. Osmadvacetiletý hráč má údajně vážné, ale nespecifikované problémy, jejichž vinou za poslední rok odehrál jen 13 ze 38 ligových zápasů v základní sestavě. Navíc se proslýchá, že většinu zranění si držitel Zlatého míče z roku 2005 vymyslel.

Reklama

Související témata: