Hlavní obsah

Kouč Santanderu García Toral odstoupil, prý se chystá do Valencie

Fotbalový trenér Marcelo García Toral se rozhodl po úspěšné sezóně odejít z Racingu Santander. Přiživil tak ve Španělsku spekulace, že se chystá na prestižnější angažmá, mluví se zejména o Valencii.

Článek

"Rád bych zkusil štěstí ve větším klubu, který hraje velké soutěže," řekl dvaačtyřicetiletý kouč, jenž dovedl Santander k premiérové účasti v Poháru UEFA. S týmem obsadil šesté místo a postoupil s ním do semifinále Španělského poháru. "Překonali jsme veškerá očekávání a druhá sezóna už by taková být nemusela. Mohli bychom přijít o kouzlo," dodal kouč, jenž do Santanderu přišel po dvou úspěšných letech v Huelvě. S ní nejprve postoupil do nejvyšší soutěže a v premiérové sezóně mezi elitou vybojoval osmé místo.

García Toral sice prohlásil, že nemá dojednané žádné angažmá, jeho jméno je však hodně spojováno s uvolněným místem na lavičce Valencie. Slavný klub po sezóně, v níž bojoval o záchranu, propustil trenéra Ronalda Koemana a tým v současné době vede dočasný trenér a někdejší hráč Salvador González.

Reklama

Související témata: