Hlavní obsah

Beckham zrazuje Ronalda od přestupu do Realu Madrid

LONDÝN

David Beckham varoval portugalskou fotbalovou hvězdu Cristiana Ronalda, aby nešla v jeho šlépějích a nepřestupovala z Manchesteru United do Realu Madrid. Podle bývalého záložníka anglického celku je Manchester pro Ronalda tím správným klubem.

Článek

"Je tam jen pár let. Navíc tam je spousta lidí, kteří ho budou chránit a pomáhat mu. Myslím, že Ronaldo je na správném místě a v United by měl zůstat," řekl Beckham, který odešel z Manchesteru do Realu v roce 2003. "Real je samozřejmě skvělý tým, jeden z nejlepších na světě, ale Ronaldo je teprve na začátku kariéry," uvedl záložník Los Angeles Galaxy, jehož nepříliš vydařené angažmá na San Bernabeu mělo happy end v podobě zisku loňského titulu, na kterém měl Beckham zásadní podíl.

Třiadvacetiletý Ronaldo byl letos hlavním strůjcem úspěchů "Rudých ďáblů", když v sezoně vstřelil 42 soutěžních gólů a pomohl k vítězství v Premier League i Lize mistrů. Nedávno prohlásil, že brzy se definitivně rozhodne o své budoucnosti.

"Věřím, že zůstane. Vlastně jsem o tom přesvědčený," řekl trenér United Alex Ferguson. "Je to ze strany Realu taková hra. Dělali to samé s Beckhamem, teď to dělají s Ronaldem a loni v létě to udělali s jedním z našich trenérů, kterého nám přetáhli. Jsme na to zvyklí," prohlásil skotský kouč. "Chceme, aby Ronaldo v United hrál velmi, velmi dlouho. Koneckonců má fantastický kontrakt, který si navíc naprosto zaslouží. Vždyť je nejlepším fotbalistou světa," dodal.

Ronaldo přišel na Old Trafford před pěti lety ze Sportingu Lisabon a má smlouvu do roku 2012.

Reklama

Související témata: