Hlavní obsah

Barcelona získala z Villarrealu obránce Cácerese

Uruguayský obránce Martín Cáceres se stal již třetí posilou fotbalistů Barcelony. Španělský velkoklub za talentovaného stopera, který podepsal smlouvu na čtyři roky, zaplatil 16,5 miliónu eur (asi 415 miliónů korun). Oba kluby to ve středu potvrdily na svých internetových stránkách.

Článek

Jednadvacetiletý Cáceres sice patřil Villarrealu, ovšem španělskou ligu okusil v dresu Huelvy, kde strávil letošní sezonu na hostování. Nastoupil k 34 zápasům, ve kterých vstřelil dvě branky.

Pětinásobný uruguayský reprezentant se stal součástí přestavby katalánského celku, který v uplynulé sezoně skončil až třetí s osmnáctibodovou ztrátou na mistrovský Real Madrid. Nový trenér José Guardiola již přivedl jiného stopera Gerarda Piquea z Manchesteru United a záložníka Seydoua Keitu ze Sevilly.

Podle španělských médií je také blízko příchod pravého beka Sevilly Daniela Alvese a záložníka Arsenalu Londýn Alexandra Hleba.

Villarreal sice přišel o talentovaného obránce, ale získal nadějného útočníka. Z New York Bulls přichází teprve osmnáctiletý Jozy Altidore, který byl klíčovou osobností amerického výběru v úspěšné kvalifikaci na olympijské hry v Pekingu. Na svém kontě má již tři starty a jeden gól za seniorskou reprezentaci.

Reklama

Související témata: