Hlavní obsah

Cristiano Ronaldo prohlásil, že by rád hrál za Real Madrid

Portugalská fotbalová hvězda Cristiano Ronaldo by rád hrál za Real Madrid, pokud španělský velkoklub otevře svůj účet, jak slibuje. Podle britského tisku nabídl Real ofenzivnímu záložníkovi pohádkovou pětiletou smlouvu, která by mu přinesla celkem 75 miliónů liber. Za rok by si tak vydělal v přepočtu 465 miliónů korun, což je více než dvojnásobek nejvyšších platů v současném fotbale.

Článek

"Ano, rád bych hrál za Real Madrid. Ale jenom pokud je pravda, že za mě a pro Manchester chtějí utratit sumu, o které mluví. To už není na mně," řekla hvězda Manchesteru United brazilskému serveru Terra.

Pokud by Ronaldo z týmu vítěze Ligy mistrů do Realu odešel, musela by za něj španělská strana zaplatit rekordní sumu. Nejdražším fotbalistou historie je zatím Francouz Zinédine Zidane, za kterého Real Madrid v roce 2001 zaplatil Juventusu 46 miliónů liber (přes dvě miliardy korun).

Největší hvězda soupeře českého týmu v základní skupině na nadcházejícím mistrovství Evropy se už o své budoucnosti nechce bavit do konce turnaje. "Ode dneška o tom nebudu mluvit vůbec s nikým. Budu o tom mluvit až po Euru," uvedl Ronaldo, který má s Manchesterem smlouvu do roku 2012. Letos klubu pomohl vyhrát anglický titul i Ligu mistrů.

Reklama

Související témata: