Hlavní obsah

Barcelona se zbavuje hvězd, končí Ronaldinho, Deco i Eto'o

BARCELONA

Nový trenér fotbalistů Barcelony Josep Guardiola v úterý oficiálně potvrdil, že v jeho plánech na příští sezonu nefigurují hvězdy Ronaldinho, Samuel Eto'o a Deco. Nástupce Franka Rijkaarda to řekl na svém oficiálním představení na Nou Campu.

Článek

"Plánujeme budoucnost bez nich. Rozhodli jsme se tak po analýze jejich výkonů v minulé sezóně," prohlásil Guardiola. "Kdyby byli na vrcholu své formy, tak by tu zůstali. Už s nimi nepočítáme, ale pokud by to skončilo tak, že by neodešli, udělám vše pro to, aby se dostali na svou někdejší úroveň," naznačil sedmatřicetiletý kouč, že se možná všechny tři hvězdy nepodaří prodat.

Hvězdné trio nicméně stejně jako trenér Rijkaard nejspíš odnese odchodem nevydařenou sezónu, v níž katalánský velkoklub obsadil v lize třetí místo o 18 bodů za mistrovským Realem Madrid.

Brazilec Ronaldinho po nepovedené sezóně definitivně ztratil status nejlepšího fotbalisty světa a v současné době se v souvislosti s ním mluví nejvíce o zájmu průměrného Manchesteru City. Trojnásobný nejlepší fotbalista Afriky Eto'o z Kamerunu je spojován s AC Milán, portugalský záložník brazilského původu Deco by zase mohl zamířit za svým krajanem a současným reprezentačním koučem Luizem Felipem Scolarim do Chelsea.

Henry má důvěru 

Navzdory nepříliš vydařené první sezóně po přestupu z Arsenalu zůstává podle dnešního Guardiolova vyjádření na Nou Campu francouzský útočník Thierry Henry a neodejde ani mexický obránce Rafael Marquez.

Guardiola se už spolu se sportovním ředitelem Txikim Begiristainem podílel na posezónním přestupovém dění. Zatím odešli obránce Gianluca Zambrotta do AC Milán, útočník Giovani Dos Santos do Tottenhamu a záložník Edmílson do Villarrealu.

Pro nový ročník tým posílí záložník Seydou Keita ze Sevilly, obránci Gerard Pique z Manchesteru United a Martin Caceres z Villarrealu. Blízko je také přestup pravého beka Daniela Alvese ze Sevilly, ale klub ještě jeho transfer nepotvrdil.

Reklama

Související témata: