Hlavní obsah

Barcelona nabídla Petrohradu 15 miliónů eur za Aršavina

Slavná FC Barcelona projevila velký zájem o ruskou hvězdu fotbalového mistrovství Evropy Andreje Aršavina. Za sedmadvacetiletého útočníka prý nabízí 15 milionů eur.

Článek

"Barcelona předložila oficiální nabídku. Ale budeme o tom jednat, až se Andrej vrátí do Zenitu," uvedl poradce prezidenta ruského klubu Konstantin Sarsanjam pro list Sovětskij Sport.

Pro Aršavina je právě Barcelona vysněným klubem, kterému odmala fandí. Jeho agent však španělské televizi řekl, že přestupová částka se bude muset pohybovat minimálně kolem 25 milionů eur.

Viceprezident Barcelony Ferran Soriano uvedl, že katalánský celek si Aršavinových schopností všiml už při zápase Petrohradu proti Bayeru Leverkusen v Poháru UEFA, který nakonec ruský klub vyhrál. Nejdřív prý měli dojem, že hraje v záloze, ale na Euru zjistili, že má ofenzivnější roli. "To rozptýlilo všechny pochybnosti, protože právě takový typ hráče bychom rádi získali. Ale nebude ho snadné podepsat, protože ho teď chtějí všichni," řekl Soriano listu Mundo Deportivo.

Aršavin na evropském šampionátu vynechal kvůli disciplinárnímu trestu první dva zápasy v základní skupině, ale od té doby září. Má velký podíl na postupu ruských fotbalistů do semifinále, v němž se dnes utkají se Španělskem.

Reklama