Hlavní obsah

Ujfaluši se upsal na tři roky Atlétiku Madrid

MADRID

Český fotbalový reprezentant Tomáš Ujfaluši v úterý podepsal tříletý kontrakt s Atlétikem Madrid. Informoval o tom hráčův agent Dalibor Lacina. Do španělského klubu Ujfaluši odešel z italské Fiorentiny, kde mu vypršela smlouva.

Článek

Samotný hráč svou plánovanou změnu působiště dlouho tajil. Třicetiletý zadák okusil velký fotbal v Sigmě Olomouc.  Z Hané se stěhoval v roce 2000 do německého Hamburku. Po čtyřech letech strávených v severoněmeckém klubu přestoupil do Fiorenitiny, ve které si vydobil silnou pozici a kapitánskou pásku.

"Tomáš má z přestupu radost. Nyní si užívá dovolené a respektuje přání nového klubu, že se více vyjádří až 10. července, kdy bude oficiálně představen v Madridu," řekl ČTK hráčův agent Dalibor Lacina.

Za čtvrtý tým loňského ročníku Serie A odehrál Ujfaluši 123 zápasů a dvakrát se radoval ze vstřelené branky. Na právě skončeném evropském šampionátu nechyběla nová posila Atletika Madrid v ani jednom ze tří zápasů. V posledním utkání proti Turecku si připsal žlutou kartu. Za národní tým odehrál řízný stoper 64 utkání a dvakrát rozvlnil síť soupeře.

Reklama

Související témata: