Hlavní obsah

Nový stadión Atlétika má být pojmenován po Aragonésovi

MADRID

Nový stadión fotbalistů Atlétika Madrid by měl dostat jméno po klubové legendě a úspěšném trenérovi španělské reprezentace Luisi Aragonésovi, který národní tým v neděli dovedl k titulu mistrů Evropy. Informaci přinesl španělský deník Marca.

Článek

Aragonés patří k ikonám Atlétika. V klubu působil deset sezón jako hráč a během 265 zápasů nastřílel 123 branek, čímž pomohl ke třem titulům. Později klub vedl hned čtyřikrát jako trenér, naposledy v letech 2001 až 2003.

Sedmdesátiletý trenér nyní sklízí uznání za to, že dokázal po 44 letech získat pro Španělsko evropský titul. Přesto od národního týmu odchází, protože svaz údajně neprojevil snahu o prodloužení spolupráce.

Stadion, který se nyní jmenuje "Estadio de la Peineta", měl dříve kapacitu 20 tisíc fanoušků a často hostil především atletické závody. V současnosti prochází rekonstrukcí, po které by měl pojmout až 73 tisíc diváků. Přestavba údajně vyjde asi na čtyři miliardy korun.

Atlético, za které bude od nové sezóny hrát český obránce Tomáš Ujfaluši, bude nový stadión využívat od roku 2010. V roce 2016 by pak v případě úspěšné madridské kandidatury mohl stadion hostit olympijské hry.

Reklama

Související témata: