Hlavní obsah

Reprezentační rekordman svádí těžký boj s koronavirem: Celý zešedivěl, nemohl dýchat...

Někdejší slavný gólman turecké reprezentace a také Barcelony Recber Rüstü zůstává kvůli nemoci Covid-19 v kritickém stavu v nemocnici, kde s ním pobývá také manželka Isil. Ta popsala těžkosti, kterými její muž prochází.

Foto: Sport.cz

Recber Rüstü na archivním snímku.

Článek

Už v úterý referoval list Marca, že s brankářskou legendou je zle. „Jeho stav se zhoršuje. V šestačtyřiceti bojuje o život," oznámil španělský deník.

„Posledních 72 hodin bylo opravdu těžkých. Doufám, že se jeho stav začne zlepšovat. Chtěla bych vzdát nekonečný dík všem, kteří jsou teď s námi," řekla gólmanova manželka tureckému listu Fanatik.

„Je to bitva o přežití proti viru, který byl dosud pro lidské tělo neznámý. Nezůstává v nose nebo krku, ale rychle se pohybuje. Usadí se v plicích, kde se začne množit a způsobí zápal. Rüstü měl celé dny vysoké horečky. Postihla ho těžká slabost, únava a ztráta chuti," popisovala Isil průběh onemocnění.

„Kůže mu úplně zešedivěla, podobně jako rty. Měl zrychlené dýchání, které navíc pro něj bylo velmi obtížné a k tomu ten nekonečný kašel. Ani nemohl mluvit a měl nepravidelný puls," dodala.

Rüstüho, rekordmana v počtu startů za tureckou reprezentaci a majitele bronzových medailí z MS a ME, hospitalizovali v sobotu. Jeho zdravotní stav se následně prudce zhoršil.

Reklama

Související témata: