Hlavní obsah

Aragonés si přeje za svého nástupce Del Bosqueho

MADRID

Trenér Luis Aragonés, který v neděli po 44 letech dovedl španělské fotbalisty k titulu mistrů Evropy, by jako svého nástupce nejraději viděl Vicente del Bosqueho. Právě bývalý úspěšný kouč Realu Madrid, s nímž dvakrát vyhrál španělskou ligu a jednou Ligu mistrů, je žhavým kandidátem na uvolněné místo po Aragonésovi.

Článek

"Je jisté, že by tu práci dělal dobře. Je to trenér, který toho už hodně dokázal a také vyhrál. Samozřejmostí bude, aby hráči dál tvrdě pracovali, získali další tituly a přinesly štěstí celému Španělsku. To už jsem jim také řekl," citoval Aragonése list Marca.

Zanedlouho sedmdesátiletý trenér na španělské lavičce nezůstal ani po triumfu na mistrovství Evropy, které korunoval nedělní výhrou ve finále nad Německem. Aragonés nyní míří do Fenerbahce Istanbul, kde dnes podle listu Marca podepsal dvouletou smlouvu s gáží tří milionů eur čistého na rok. "Býval bych rád zůstal, ale neměl bych to jednoduché," uvedl kouč, který si už během mistrovství stěžoval, že představitelé svazu nevyvinuli dost úsilí, aby jej udrželi.

Aragonés se obává jazykové bariéry

Aragonés se ve Fenerbahce vrátí do klubového fotbalu po čtyřech letech. "Jdu do dobrého klubu, který je ve své zemi na špici, bude hrát předkolo Ligy mistrů. To jsou zajímavé výzvy," řekl Aragonés. Obavy má z toho, jak překoná jazykovou bariéru.

"Z toho mám strach, nevím, jak mi hráči budou rozumět. Přitom na komunikaci jsem si vždy zakládal. A představa, že bych měl na hřišti tlumočníka, mě neláká," vyložil Aragonés, jenž by ve Fenerbahce mohl mít na trávníku prodlouženou ruku v útočníkovi Danielu Güizovi, dalším evropském šampionovi. Nejlepší střelec minulého ročníku španělské ligy možná opustí Mallorku a zamíří do Istanbulu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články