Hlavní obsah

Šéf Barcelony Laporta nezískal důvěru, ale ve funkci pokračuje

BARCELONA

Prezident fotbalového velkoklubu FC Barcelona Joan Laporta prohrál hlasování o důvěře, ale ve funkci bude pokračovat, protože jeho odpůrci nezískali dostatek hlasů k vypsání nových voleb. Návrh člena klubu Oriola Giralta, který kritizoval Laportovo vedení, získal téměř 61 procent hlasů, ale k tomu, aby donutil současného šéfa odstoupit, jich potřeboval 66.

Článek

"Vedení by ale mělo tento výsledek pozorně prozkoumat, protože to vysílá jasnou zprávu. Kdybych byl prezident já, rezignoval bych," komentoval výsledek hlasování Giralt.

Za Laportovy vlády získala Barcelona v letech 2005 a 2006 dva domácí tituly a před dvěma lety také triumfovala v Lize mistrů, v posledních dvou sezónách však vyšla naprázdno. "Návrh neuspěl, ale byl opodstatněný," uznal Laporta. "Chápeme, že to byl trest za poslední dva roky, a budeme pracovat na tom, abychom obnovili základní stabilitu, kterou tento klub potřebuje," dodal.

Barcelona už na neúspěchy reagovala tím, že vyhodila trenéra Franka Rijkaarda, jehož místo zaujal bývalý kapitán a ikona klubu Pepe Guardiola. Změny proběhly i v hráčském kádru. Ze Sevilly přišli křídelní bek Daniel Alves a záložník Seydou Keita, z Manchesteru United obránce a odchovanec Barcelony Gerard Pique a z Villarrealu stoper Martin Caceres. Nou Camp již opustili Deco, Zambrotta, Thuram, Edmílson a Ezquerro a prý ani s Ronaldinhem a Eto'oem trenér Guardiola do nové sezóny příliš nepočítá.

Reklama

Související témata: