Hlavní obsah

Brankář Kameni nepřestoupil do Tottehamu kvůli mistrovství Afriky

LONDÝN

Kamerunský brankář Carlos Kameni byl blízko přestupu z barcelonského Espaňolu do anglického Tottenhamu, ale nakonec atraktivní angažmá odmítl. Důvodem byla skutečnost, že trenér londýnského celku Juande Ramos by Kamenimu nedovolil startovat na africkém mistrovství.

Článek

Tottenham podle informací deníku Daily Mail nabízel za služby čtyřiadvacetiletého brankáře 4,5 miliónu liber (asi 130 miliónů korun) a vše záleželo jen na rozhodnutí hráče. Kameni se mohl stát náhradou za anglického reprezentanta Paula Robinsona, se kterým nebyl Ramos spokojený. Gólman však dal přednost tomu, aby mohl reprezentovat svou zemi na africkém šampionátu.

Mistrovství Afriky se hraje každé dva roky vždy v lednu a únoru, kdy většina ligových soutěží má zimní přestávku. Výjimkou je však Anglie, která má na programu klíčovou fázi sezóny, takže tamní kluby nechtějí africké hráče pouštět za reprezentačními povinnostmi.

Kameni je dlouhodobě považován za nejlepšího brankáře Afriky. V Evropě hraje od 17 let, kdy zamířil do francouzského Le Havru. V roce 2004 ho pak získal Espaňol, kde se hned stal jedničkou a dosud odchytal 121 zápasů. V poslední době o jeho služby projevilo zájem hned několik velkých klubů v čele s Manchesterem United.

Reklama

Související témata: