Hlavní obsah

Atlético přivítalo Ujfalušiho jako velkou posilu

MADRID

Jako velkou posilu v pátek představil prezident Atlétika Madrid Enriquo Cerezo Torres českého fotbalového reprezentanta Tomáše Ujfalušiho. Ten se poprvé oficiálně předvedl v dresu svého nového zaměstnavatele; do Madridu zamířil na začátku července z italské Fiorentiny, s níž se rozhodl neprodloužit smlouvu.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Tomáš Ujfaluši při srazu fotbalové reprezentace

Článek

"Chtěli jsme hráče se silným charakterem a vítězný typ. Takovým typem přesně Ujfaluši je. Rozvážný, zkušený a všestranný hráč, který dokáže dobře ovládat míč a je velmi ambiciózní," představil Ujfalušiho fanouškům Cerezo. "Jeho příchod je pro klub velmi důležitý, jelikož takových hráčů moc není. Díky všem našim posilám bude náš tým silnější a fanoušci si budou moci zápasy Atlétika užívat," dodal podle oficiálních stránek klubu.

Třicetiletý stoper či pravý bek Ujfaluši, který vedle Fiorentiny prošel ještě kádry Olomouce a Hamburku, se s fanoušky přivítal pozdravem v místním kastilském nářečí, dále však již pokračoval v italštině. "Jsem velmi šťastný, že se mohu připojit k tak skvělému klubu, jako je Atlético Madrid. Doufám, že zde získám mnoho trofejí," uvedl jeden ze stabilních hráčů české reprezentace.

Ujfaluši si vybral to nejlepší

Rodák z Rýmařova se rozhodl ve Fiorentině neprodloužit smlouvu, jelikož chtěl novou výzvu. Stal se tak volným hráčem a o jeho služby projevilo zájem hned několik klubů. Nakonec přetahovanou vyhrálo Atlético, které si díky čtvrtému místu z uplynulé sezóny španělské nejvyšší soutěže zahraje v kvalifikaci Ligy mistrů.

"Každý člověk, který má na výběr, si snaží vybrat to nejlepší. A já si to nejlepší vybral," prohlásil Ujfaluši, který vždy snil o španělské lize. "Německá a italská liga jsou kvalitní, ale já si vždy chtěl vyzkoušet španělskou soutěž. Mám rád španělský fotbal a velmi se na tuto zkušenost těším," dodal.

Ujfaluši nyní stejně jako další posily John Heitinga, Paulo Assuncao a Florent Sinama Pongolle zamíří s novými spoluhráči do Mexika. Tam se mužstvo pod vedením trenéra Javiera Aguirreho bude připravovat na novou sezónu.

Reklama

Související témata: