Hlavní obsah

Barcelona pustí Messiho na OH jen pod hrozbou sankcí

MADRID

Barcelona stále nehodlá pustit argentinského fotbalistu Lionela Messiho na olympijské hry. Sportovní ředitel katalánského klubu Txiki Begiristain dnes řekl, že je ochoten změnit názor jen v případě hrozby sankcí ze strany Mezinárodní fotbalové federace FIFA.

Článek

Prezident FIFA Sepp Blatter ve středu rozeslal členským zemím dopis, v němž označil uvolňování hráčů do 23 let za povinné, ale žádné tresty za odmítnutí v něm nejsou. Barcelona trvá na tom, že vzhledem k nezařazení olympijského turnaje do mezinárodního kalendáře nemusí jednadvacetiletého Messiho uvolnit.

"Oběžník FIFA nám nic nenařizuje. V tom dopise se nemluví o nějakých trestech pro kluby, jen o olympijské myšlence. To není nic nového, takže z našeho pohledu zůstává situace stejná," řekl Begiristain po čtvrtečním přípravném zápase Barcelony s Hibernianem, v němž Messi přispěl k výhře 6:0 jedním gólem.

Barcelona nechce Messiho pustit především kvůli třetímu předkolu Ligy mistrů, které se hraje během olympiády. "Chápeme význam olympijských her, ale FIFA a argentinský svaz musejí pochopit význam Ligy mistrů," uvedl sportovní ředitel.

Trenér Barcelony Pep Guardiola vyzval Blattera, aby spor o Messiho rozhodl co nejdříve. "Musí rozhodnout teď, protože Lea to hodně ovlivňuje. Měl by rozhodnout, jestli pojede do Pekingu, nebo zůstane s námi. Pak by ten případ měl být uzavřen, protože hráč se musí soustředit na to, co dělá," řekl kouč.

Argentinský svaz očekává, že vedení světového fotbalu vynese verdikt v úterý.

Reklama

Související témata: