Hlavní obsah

Sevilla údajně chce po Ujfalušim odškodné za porušení smlouvy

MADRID

Českého fotbalového reprezentanta Tomáše Ujfalušiho by mohla v úvodu jeho angažmá v Atlétiku Madrid čekat nepříjemná tahanice. Jak uvedla německá agentura SID s odkazem na španělská média, požaduje po třicetiletém obránci vysoké odškodné FC Sevilla za údajné porušení kontraktu. Hráčův agent Dalibor Lacina však prohlásil, že nic takového nehrozí. Se Sevillou totiž žádná smlouva podepsána nebyla.

Článek

Ujfaluši v červenci po čtyřletém působení ve Fiorentině oficiálně přestoupil do Atlétika, kde podepsal tříletou smlouvu. Podle tvrzení funkcionářů Sevilly se však ještě předtím dohodl na kontraktu právě s nimi. Vítězové Poháru UEFA z let 2006 a 2007 proto podle SID hodlají na Ujfalušim vymáhat nespecifikovanou vysokou finanční částku.

Lacina informaci španělských médií označil za výmysl. "Je podivné, že si Sevilla začala dělat nárok téměř měsíc poté, co Tomáš oznámil přestup do jiného klubu. Navíc k tomu nemá žádné oprávnění, neboť se Sevillou proběhla pouze jediná schůzka bez větších závěrů a došlo k ní už koncem loňského roku," uvedl manažer. Podle něj za vším stojí tamní extravagantní klubový prezident, který se nechce smířit s tím, že Sevilla souboj o Ujfalušiho prohrála.

Podle Laciny proto nehrozí, že by Ujfaluši mohl být na úvod svého nového angažmá pronásledován. "Neexistuje žádná jiná smlouva než ta, kterou podepsal v Atlétiku. Další dohady jsou jen dohady španělských bulvárů," uzavřel agent.

Reklama

Související témata: