Hlavní obsah

Sneijder si vážně poranil koleno, bez fotbalu bude tři měsíce

Fotbalisté Realu Madrid přišli ještě před začátkem sezóny o záložníka Wesleyho Sneijdera, jenž se vážně zranil v nedělním přípravném utkání na hřišti Arsenalu. Čtyřiadvacetiletý Nizozemec si natrhl vnitřní vaz v levém koleně a podle pondělního verdiktu lékařů ho čeká tříměsíční pauza.

Článek

Bývalý hráč Ajaxu strávil na trávníku pouze 16 minut až do tvrdého zákroku Aboua Diabyho. Subtilní středopolař opustil hřiště na nosítkách a viditelně v bolestech. Po návratu do Madridu zamířil Sneijder do nemocnice a po několikahodinovém vyšetření si mohl oddechnout, že se nepotvrdila první diagnóza, která zněla přetržené vazy.

"Jsem strašně rád," uvedl Sneijder, kterému by jinak hrozila až půlroční přestávka. Původně se obával, že se do hry letos už nedostane, teď se ale může těšit i na zápasy základní skupiny Ligy mistrů.

Zatímco byl Sneijder v péči lékařů, získal za něj Real rovnocennou náhradu. Na San Bernabeu přijde jeho kolega z reprezentační zálohy Rafael van der Vaart z Hamburku, který bude už pátým Nizozemcem v kádru "Bílého baletu".

Reklama

Související témata: