Hlavní obsah

Nizozemský fotbalista Van der Vaart už je hráčem Realu

MADRID

Fotbalista Rafael van der Vaart už je hráčem Realu Madrid. Španělský velkoklub se snažil nizozemského záložníka získat z Hamburku už delší dobu a v pondělí jeho snaha definitivně skončila přestupem. O zkompletování transferu informoval hráč na svém oficiálním webu a posléze i Hamburk.

Článek

"Včera do sebe všechno zapadlo a já se stěhuju do Realu Madrid. Vždycky jsem chtěl hrát ve Španělsku, protože mám k této zemi silný vztah. Zítra odpoledne budu oficiálně přestaven na San Bernabeu," uvedl v pondělí pětadvacetiletý Van der Vaart, jehož matka je Španělka.

Podle španělských médií by měl kreativní záložník podepsat v Bílém baletu pětiletou smlouvu. HSV, kde hrál od roku 2005 po příchodu z Ajaxu, by měl za něj dostat mezi deseti a 13 miliony eur.

Van der Vaart se stane pátým Nizozemcem v současném kádru Realu po Ruudu van Nistelrooijovi, Arjenu Robbenovi, Roystonu Drenthem a Wesleym Sneijderovi. Právě bývalý Van der Vaartův spoluhráč z Ajaxu Sneijder si v neděli vážně poranil koleno a čeká ho tříměsíční pauza.

Real dosud po zisku 31. ligového titulu podepsal pouze jednoho hráče - argentinského stopera Ezequiela Garaye ze Santanderu, kde nicméně bude hostovat i v příští sezoně. Naopak z hostování v Getafe a Osasuně se vrátili mistr Evropy Ruben de la Red a další záložník Javi García.

Představitelé Realu Madrid se v přestupním období zatím marně snaží získat hvězdu Manchesteru United Cristiana Ronalda. S Chelsea zase údajně jednají o prodeji Robinha.

Pro tým trenéra Bernda Schustera začne sezóna 17. srpna utkáním o španělský Superpohár s Valencií.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články