Hlavní obsah

Zesměšnil jsi Messiho? Vypadni z klubu, zuří fanoušci v Barceloně

Barcelona/Praha

Španělská liga má sice stejně jako drtivá většina sportovních soutěží kvůli pandemii koronaviru pauzu, ve fotbalové Barceloně to však pořádně vře. A nejde jen o páteční rezignaci šesti členů vedení klubu. Atmosféra je vyhrocená i mezi hráči a fanoušky. Příznivce z Camp Nou naposledy pořádně vytočil chorvatský záložník Ivan Rakitič, který podle fanoušků na sociální síti zesměšňoval Lionela Messiho, největší hvězdu klubu. A to se neodpouští.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lionel Messi z Barcelony během utkání základní skupiny Ligy mistrů se Slavií.

Článek

Neúcta a pořádná drzost. Tak vnímají fandové Barcy počin Rakitiče, který na Instagramu zavzpomínal na vítězství Chorvatska nad Argentinou 3:0 na MS z roku 2018. Sám dal v utkání gól. Záložník zveřejnil, jak obchází Messiho, který jen bezmocně sedí na trávníku, kdežto Rakitič peláší k argentinské brance. A tenhle kousek si prý měl dvaatřicetiletý fotbalista odpustit, fanoušci kvůli němu zuří.

Rakitič nikdy nepatřil mezi oblíbence publika na Camp Nou, jejich přízeň si nezískal za šest let svého působení. A řada příznivců teď volá po tom, aby se v létě pakoval z klubu. Messi je totiž fanoušky zbožňován a každý, kdo na možná nejlepšího hráče fotbalové historie zaútočí, to má u nich pořádně nahnuté.

„Táhni pryč," přeje si jeden z fandů v reakci na sociálních sítích. „Vypadni do nějakého průměrného klubu," dodává další."Snažíš se zesměšnit hráče, který tě v posledních šesti letech učil hrát fotbal," přidává se ke kritice třetí příznivec. "Je to poslední sezona Rakitiče v klubu. Děkujeme za vaše služby a přejeme hodně štěstí jinde," naznačuje další fanoušek, jak by měla vypadat reakce vedení z Camp Nou. "Nemůže se divit, že skončí. Messi to rozhodne."

Negativních reakcí je na internetu daleko víc. Je jasné, že si Rakitič bude fanoušky jen těžko udobřovat a od většího hněvu teď nejspíš chrání jen to, že se španělská liga nehraje.

Reklama

Související témata: