Hlavní obsah

Robinho se může vykoupit ze smlouvy, říká šéf Realu

MADRID

Brazilský útočník Robinho může odejít z Realu Madrid, pokud se sám vykoupí ze smlouvy, která ho ke klubu váže do roku 2010. Čtyřiadvacetiletý fotbalista má v kontraktu klauzuli, že bude uvolněn za odstupné 150 miliónů eur (3,66 miliardy korun). Podle šéfa španělského celku Ramóna Calderóna by však tak astronomickou částku nakonec platit nemusel. Robinho touží po angažmá v Chelsea.

Článek

"Může ukončit smlouvu a odstupné určí soud. Chceme, aby u nás Robinho zůstal, ale v téhle situaci jsme bezmocní," řekl dnes Calderón rozhlasové stanici Cadena SER s tím, že Brazilec musí nejprve doručit písemnou žádost o ukončení kontraktu.

Vedení "Bílého baletu" oznámilo, že nehodlá držet hráče proti jeho vůli. Jednat s Chelsea však Calderón nadále odmítá. "Přestupy se uzavírají, když se nehraje, a ne pět dní před začátkem sezóny. Tohle je od nich nedostatek úcty k našemu klubu, jeho tradici i fanouškům," uvedl.

Londýnský klub nabídl za Robinha 32 miliónů eur (asi 781 miliónů korun), Calderón ho však nehodlá prodat ani za 50 miliónů eur.

Chelsea údajně nabídla Robinhovi výrazné zvýšení současného platu 2,1 miliónu eur ročně. Brazilského fotbalistu láká také spolupráce s krajanem Luizem Felipem Scolarim, který začal v létě anglický klub trénovat. Vedení Realu má za zlé, že ho odmítlo uvolnit na olympijské hry. Rovněž se ho dotklo, že ho klub chtěl nedávno prodat, aby získal peníze na vytoužený nákup Portugalce Cristiana Ronalda z Manchesteru United.

Reklama

Související témata: