Hlavní obsah

Barcelona i Real zahájily španělskou ligu porážkami

MADRID

Šokující prohrou 0:1 s nováčkem z Numancie vstoupili do nové ligové sezóny fotbalisté Barcelony. Nepovedenou premiéru nového trenéra Barcelony Josepa Guardioly zařídil již po 13 minutách hry domácí záložník Mario střelou pod břevno. Hosté měli po celé utkání výraznou převahu, ale šance nevyužili. Prohrál také obhájce mistrovského titulu Real Madrid, jenž ve večerním utkání nestačil na La Coruňu.

Článek

Numancia se po rychlém vedení zatarasila v obraně a Barcelona, které nechyběla žádná z velkých hvězd, se prosazovala jen s obtížemi. Když už se Katalánci dostali do šance, ve skórování jim zabránil buď domácí brankář, či obětavě hrající obránci. Nejblíže ke gólu byl v nastaveném čase hvězdný Argentinec Messi, který však z přímého kopu trefil jen tyč.

Real nevyhrál v La Coruni od roku 1991 a tuto tradici neporušil ani na úvod nové sezóny. Domácí dostala do vedení nová posila z Atlétika Mista, úřadující mistr vyrovnal krátce po přestávce zásluhou kanonýra Van Nistelrooije. Za pět minut ale strhl vedení znovu na stranu Deportiva Lopo.

Atlético rozstřílelo Málagu

Naopak suverénní start má za sebou Atlético Madrid, které doma rozstřílelo dalšího nováčka Málagu. Dvěma góly k tomu přispěl kanonýr Forlán. V obraně pak celé utkání odehrál český reprezentant Tomáš Ujfaluši.

Celých 90 minut absolvoval i jeho kolega z reprezentace Jaroslav Plašil, který svým výkonem pomohl Pamploně k cenné remíze 1:1 s druhým celkem minulé sezony Villarrealem.

Nejlepší střelec červnového mistrovství Evropy David Villa se výrazně podepsal pod úspěšný start Valencie, která zvítězila 3:0 nad Mallorkou. Villa, jenž navzdory zájmu Realu Madrid prodloužil s Valencií smlouvu do roku 2014, dal ve 34. minutě hlavou úvodní gól. Vzápětí po jeho střele zvýšil dorážkou na 2:0 Juan Mata. Hosté před poločasem nastřelili břevno, ale branky se nedočkali. Naopak v závěru potěšil nového kouče Valencie Unaie Emeryho ještě dalším gólem Vicente.

Fanoušci Valencie mohou po úspěšném rozjezdu doufat v lepší výsledky ambiciózního celku, který loni obsadil až desáté místo.

Španělsko - 1. kolo:
Valencie - Mallorca 3:0 (34. Villa, 38. Juan Mata, 82. Vicente), Atlético Madrid - Málaga 4:0 (38. a 43. z pen. Forlán, 25. Heitinga, 80. Sinama-Pongolle), Betis Sevilla - Huelva 0:1 (36. Colunga), Bilbao - Almería 1:3 (56. Velez - 7. Pellerano, 33. Negredo, 50. Ortiz), Gijón - Getafe 1:2 (35. Castro - 14. Albin, 86. Casquero), Numancia - FC Barcelona 1:0 (13. Mario), Pamplona - Villarreal 1:1 (70. Nekounam z pen. - 54. Senna), Santander - FC Sevilla 1:1 (76. Juanjo - 71. Luis Fabiano), La Coruňa - Real Madrid 2:1 (26. Mista, 51. Lopo - 47. Van Nistelrooij).

Reklama

Související témata: