Hlavní obsah

Real Madrid poprvé bodoval, Numancii přestřílel 4:3

Fotbalisté Realu Madrid v nedělním utkání 2. kola španělské ligy přestříleli nováčka Numancii 4:3 a získali první body v sezóně. Obhájce titulu tak napravil prohru s La Coruňou z úvodního kola, ovšem především v obraně příliš nepřesvědčil.

Článek

Numancia, která v úvodním kole zaskočila Barcelonu, měla i proti Realu nakročeno k překvapení: dvakrát se dostala do vedení, ale domácí vždy rychle srovnali. Ještě do poločasu se pak Real dostal do dvoubrankového vedení po trefě Van der Vaarta a vlastní brance Dominga. Jenže po změně stran střelou z přímého kopu snížil svou druhou brankou v zápase Moreno a Real se musel až do konce strachovat o těsnou výhru.

I v druhém utkání ve španělské lize získali fotbalisté Pamplony jen bod, když hráli 1:1 na Mallorce. Hosté, v jejichž dresu odehrál celé utkání český reprezentant Jaroslav Plašil, vyrovnali až šest minut před koncem zásluhou střídajícího Portilla.

Fotbalisté La Coruni nedokázali navázat na výkon z prvního kola a překvapivou výhru nad Realem Madrid, ve Villarrealu prohráli 0:1. Domácí mohli vyhrát mnohem větším rozdílem, ale spálili množství šancí. Nejvíce z nich zahodil španělský reprezentant Santi Cazorla, který se postaral i o jedinou branku zápasu, když zamířil přesně z hranice pokutového území.

Španělská liga - 2. kolo:
Getafe - Betis Sevilla 0:0, Huelva - Espaňol Barcelona 0:1 (84. Luis García), Málaga - Bilbao 0:0, Mallorca - Pamplona 1:1 (15. Aduriz - 84. Portillo), Villarreal - La Coruňa 1:0 (27. Cazorla), Real Madrid - Numancia 4:3 (20. Guti, 26. Higuain, 34. Van der Vaart, 40. vlastní Domingo - 7. a 56. Moreno, 23. Barkero), Almería - Valencia 2:2 (21. Piatti, 40. Negredo - 35. Alexis, 69. Villa).

Reklama

Související témata: